Αθλητισμός

Ξενάκη για τον μικρό τελικό με την Ισπανία: Με πονάει ο τρόπος που χάθηκε το μετάλλιο

Αν και έφτασε μια ανάσα από το βάθρο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο γυναικών της Ντόχα η Ελλάδα έχασε το χάλκινο μετάλλιο από την Ισπανία. 

Συνήθως τα παιχνίδια της Ελλάδας με την Ισπανία είναι μονόλογος για τα κορίτσια από την Ιβηρική αλλά αυτή τη φορά η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έδωσε μάχη έως το τέλος και το μετάλλιο χάθηκε στο γκολ (10-9). 

Το γκολ της Ρουίθ σχεδόν σε νεκρό χρόνο, μετά την σωστή απόφαση των διαιτητών να χρεώσουν στην Σταματοπούλου (τερματοφύλακας)  παράβαση 2μ, έστειλε την Ισπανία στα ουράνια και γέμισε πίκρα τα μέλη της εθνικής Ελλάδας. 

Ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας, η φουνταριστός Ελένη Ξενάκη, μίλησε μετά το παιχνίδι με δάκρυα στα μάτια στην ΕΡΤ 3 για την χαμένη ευκαιρία αλλά και για την πορεία στη Ντόχα. 
 

«Είμαι άδεια, δεν υπάρχουν σκέψεις. Με αυτή την ομάδα κατάφερα όσα δεν έχω καταφέρει σε όλη μου την καριέρα.

Κατεβάσαμε τερματοφύλακα, όπως θα έκανε κάθε ομάδα στα επτά δευτερόλεπτα. Δόθηκε ένα σφύριγμα το οποίο δεν μπορώ να κρίνω εγώ αν είναι σωστό ή όχι και κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά δεν καταφέραμε να το αποφύγουμε».

Στο σημερινό παιχνίδι αναστρέψαμε πολλές φορές το σκορ και αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει αλλάξει. Μόνο θετικά μπορούμε να σκεφτόμαστε. Με πονάει που χάσαμε το μετάλλιο και ο τρόπος που χάθηκε, θα προτιμούσα να χάναμε με ένα γκολ στο παιχνίδι παρά με τον τρόπου που έγινε.

Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα. Μακάρι αυτοί οι δύο μήνες να είναι μόνο η αρχή. Τα βλέμματά μας τώρα στρέφονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο να επαναλάβουμε όσα κάναμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός, το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους Έλληνες γιατί παίζουμε με το εθνόσημο» είπε η Ξενάκη. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ