ποδόσφαιρο
Αθλητισμός

Super League: Κοινή επιθυμία να κρίνονται οι αγώνες στα γήπεδα

Η Super League συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης (8/2) λόγω της αναβολής του αγώνα ανάμεσα στον Ατρόμητο και στην ΑΕΚ, η οποία απουσίαζε, όπως και ο Παναιτωλικός, από τη συνεδρίαση, για να αποφασίσει ποιος είναι ο σωστός τρόπος μέτρησης των δοκαριών και να τονίσει ότι οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα.

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ είχε ενημερώσει ότι δεν θα πάρει μέρος στην έκτακτη συνεδρίαση για να μη νομιμοποιήσει ότι θα αποφασιστεί εκεί για την αναβολή στο Περιστέρι μία μέρα πριν εκδικαστεί η υπόθεση, αλλά οι υπόλοιπες, πλην Παναιτωλικού, ήταν εκεί, για να αποφασίσουν ποιος είναι ο σωστός τρόπος μέτρησης των δοκαριών και τι θα πρέπει να γίνεται από εδώ και πέρα ώστε να μην υπάρξει ξανά ανάλογο πρόβλημα.

Η επίσημη ενημέρωση της Λίγκας, μετά το τέλος της συνεδρίασης, αναφέρει τα εξής…

«To Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (στην οποία παρέστησαν τα 13 από τα 15 μέλη του – απουσίασαν η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Ο σωστός τρόπος μέτρησης των goal posts είναι αυτός που ορίζεται στον οικείο κανονισμό της FIFA, δηλαδή συσκευή λέιζερ ή ειδική ράβδος μέτρησης και κανένας άλλος τρόπος.

2) Είναι προφανής επιθυμία και προτίμηση όλων πως, για το καλό του ποδοσφαίρου, οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα.

3) Εφεξής θα δoθεί οδηγία σε κάθε παρατηρητή και συντονιστή εγκατάστασης της Super League όπως, επιμελεία τους, στη συνάντηση προετοιμασίας αγώνα (πρωινή σύσκεψη), εφόσον τίθεται θέμα από τη φιλοξενούμενη ομάδα, να λαμβάνει χώρα μέτρηση των διαστάσεων των goal posts με πιστοποιημένη μέθοδο (ειδική ράβδο μέτρησης που θα φέρει πιστοποίηση από τον επίσημο συνεργάτη της Super League για θέματα αγωνιστικών χώρων)».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας