Αθλητισμός

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ξεκινήσει μια μέρα νωρίτερα για να παίξει το Κατάρ την ημέρα της τελετής έναρξης

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα ξεκινήσει μια ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, εάν το διοικητικό γραφείο της FIFA συμφωνήσει σε ένα σχέδιο για τη διεξαγωγή της τελετής έναρξης και του πρώτου αγώνα της διοργανώτριας χώρας την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Το αρχικό σχέδιο ήταν η τελετή έναρξης να πραγματοποιηθεί πριν από τον αγώνα του Κατάρ στις 21 Νοεμβρίου εναντίον του Ισημερινού.
Κανονικά η τελετή διεξάγεται πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα του τουρνουά.

Ο αγώνας του Ομίλου Α μεταξύ Σενεγάλης – Ολλανδίας και ο αγώνας του Ομίλου Β μεταξύ Αγγλίας και Ιράν ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί πριν από την τελετή τη Δευτέρα.

Το σχέδιο πρέπει να ψηφιστεί από τους επικεφαλής των έξι περιφερειακών συνομοσπονδιών της FIFA και τον πρόεδρο, Τζιάνι Ινφαντίνο, αλλά αναμένεται να ψηφιστεί, παρά την καθυστερημένη ειδοποίηση.

Η μετάβαση στην τελετή έναρξης και το παιχνίδι στις 20 Νοεμβρίου θα επιτρέψει στον αγώνα Σενεγάλης-Ολλανδίας, που ήταν προγραμματισμένος για τη 13:00 τοπική ώρα στις 21 Νοεμβρίου, να ξεκινήσει αργότερα μέσα στην ημέρα. Οι αγώνες του Ομίλου Β εκείνη την ημέρα, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι ΗΠΑ εναντίον της Ουαλίας, δεν θα επηρεαστούν.

Μια άλλη πηγή κοντά στην πρόταση είπε ότι η αλλαγή θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί από την Πέμπτη και ότι το σχέδιο ήταν να διασφαλιστεί ότι οι οπαδοί δεν θα έπρεπε να πληρώσουν για τυχόν αλλαγές σε πτήσεις ή καταλύματα.

«Ο οικονομικός αντίκτυπος στους οπαδούς έχει αξιολογηθεί και ότι τυχόν πρόσθετο κόστος για τους οπαδούς θα απορροφηθεί από τους διοργανωτές, αλλά δεν είναι σαφές ποιος θα αναλάβει αυτά τα έξοδα, είτε είναι η FIFA, η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς του Κατάρ ή άλλη οντότητα».

«Θα υπάρξει διαβεβαίωση από τους διοργανωτές ότι τυχόν πρόσθετο κόστος για τους φιλάθλους για αλλαγή ταξιδιωτικών κρατήσεων ή διαμονής δεν θα βαρύνει τους ίδιους και αυτό θα αξιολογηθεί κατά περίπτωση», πρόσθεσε η πηγή.

Δεν ήταν σαφές ποιος θα είναι ο μηχανισμός για τη διαχείριση τυχόν αποζημιώσεων για τους φιλάθλους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ