Αθλητισμός

Η Βραζιλία ετοιμάζει τη δική της Super League

Αν και δεν έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία αυτή τη στιγμή, υπάρχουν σύλλογοι που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μια μοναδική διοργάνωση, στην οποία λίγοι θα συμμετείχαν.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται αλλά έχουν επιβραδυνθεί κάπως λόγω του σχηματισμού δύο φατριών εντός των 25 συλλόγων που εργάζονται για το μέλλον. Συγκεκριμένα, μια ομάδα οκτώ συλλόγων έχει δημιουργήσει μια δεύτερη αποσπασμένη πτέρυγα.

Στο νέο μπλοκ, μερικοί από τους συλλόγους που εμπλέκονται είναι οι Ατλέτικο Μινέιρο, Φλουμινένσε, Ιντερνασιονάλ, Ατλέτικο Μινέιρο και Αμέρικα. 

Οι εμπλεκόμενοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα καταστατικό για να θεμελιώσουν τα θεμέλια της οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θέλουμε να είμαστε ένα μπλοκ που σκέφτεται το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο με ορθολογικό και όχι ριζοσπαστικό τρόπο, σκεπτόμενος ένα καλό προϊόν, σκεπτόμενος ένα πρωτάθλημα του μέλλοντος», δήλωσε ο Άντσον Μπατίστα, πρόεδρος της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε.

Μια άλλη από τις αποστολές αυτού του νέου μπλοκ - υπογραμμίζει η ισπανική εφημερίδα As - θα ήταν η διεξαγωγή συνομιλιών με ορισμένους συλλόγους του προηγούμενου μπλοκ, που αποτελούνται μεταξύ άλλων από τις Φλαμένγκο, Βάσκο ντα Γκάμα, Μποταφόγκο, Κορίνθιανς, Παλμέιρας, Σάντος και Σάο Πάουλο.

Όλοι αυτοί οι σύλλογοι συμφωνούν ότι πριν δημιουργηθεί κάποια βάση, πρέπει να καθοριστεί η κατανομή των εσόδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόταση που υπάρχει σε αυτό το νέο κλειστό πρωτάθλημα θα ήταν να επεκταθούν οι συζητήσεις για τη διακυβέρνηση, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα νομοθετικά και εμπορικά δικαιώματα και Άντσον Μπατίστα ήταν ένα από τα πρόσωπα που εμφανίστηκαν περισσότερο.

«Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Χρειαζόμαστε όμως ευελιξία από όλες τις πλευρές. Η ομάδα μας είναι ευέλικτη, θέλει να συζητήσει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ