Αθλητισμός

Δικηγόρος Ασάνζ για υπόθεση Τζόκοβιτς: "Πολιτικοί λόγοι ήταν μέρος μιας τέτοιας απόφασης"

Ο Γκρεγκ Μπαρνς, δικηγόρος του Τζούλιαν Ασάνζ και νομικός σύμβουλος των WikiLeaks, δήλωσε ότι η εξήγηση του Αυστραλού υπουργού για την κατάργηση της βίζας για τον τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο», δηλώνοντας ότι πολιτικοί λόγοι ήταν μέρος μιας τέτοιας απόφασης.

«Αν και φαίνεται ότι μπορεί να υπήρξαν διοικητικά λάθη πολλών ομάδων και ατόμων, αυτοί δεν ήταν λόγοι για να ανακληθεί η βίζα του Τζόκοβιτς ούτε πρώτη φορά. Τέλος, ο υπουργός δήλωσε ότι η βίζα ανακλήθηκε για δεύτερη φορά λόγω των απόψεων του Τζόκοβιτς για τα εμβόλια και επειδή οι απόψεις αυτές ενδέχεται να προκαλέσουν, ως γνωστόν, αντιεμβολιαστική διάθεση. Κάτι που είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο», δήλωσε ο Μπαρνς, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Συμμαχίας των Αυστραλών Δικηγόρων, στην εφημερίδα «Nedeljnik», αναφέρει το πρακτορείο Beta.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως τόνισε, «η απόφαση του υπουργού είναι επικίνδυνη, γιατί στην ουσία λέει – αν κάποιος έχει απόψεις για θέματα που είναι αμφιλεγόμενα και σημαντικά για την Αυστραλία και δεν αρέσουν στην κυβέρνηση αυτές οι απόψεις, μπορεί να ανακαλέσει τη βίζα αυτού του ατόμου».

Είπε ότι «ανησυχεί για τη θέση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται να αποδείξει ότι ο Τζόκοβιτς θα καλλιεργήσει συμπεριφορές για τον εμβολιασμό που είναι αντίθετες με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ότι μπορεί απλώς να υποδαυλίσει αυτά τα συναισθήματα».

«Αναπόφευκτα, πολιτικοί λόγοι ήταν μέρος της απόφασης, επειδή η έννοια του δημόσιου συμφέροντος είναι τόσο ευρεία που επιτρέπει στον υπουργό να λάβει πρακτικά υπόψη του πολιτικούς λόγους, αν και θεωρητικά αυτό δεν πρέπει να γίνει. Η ευρεία διακριτική ευχέρεια που δίνεται στον Υπουργό Μετανάστευσης στην Αυστραλία σημαίνει ότι οι πολιτικές εκτιμήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τις ζωές των ανθρώπων», επεσήμανε ο Μπαρνς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ