Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: ''Το μόνο που κάνω είναι να αλλάξω τα βρεγμένα ρούχα μου''

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στην αντιμετώπιση που έχει από τον κόσμο με αφορμή τα toilet breaks του.

Μετά την ήττα του από τον Κάρλος Αλκαράθ και τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του US Open, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβγαλε για άλλη μια φορά παράπονο για τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπο του.

«Ξέρω ότι δεν με αγαπούν όλοι», είπε αρχικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Δεν έχω τέτοιο στόχο. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει τον αγαπημένο του παίκτη, να διαλέξει μια πλευρά. Το ένιωσα αυτό, αλλά το αγνόησα. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει, αυτό είναι. Ο κόσμος δεν είναι μέσα στο άθλημα, δεν ξέρει τι συμβαίνει. Αυτές οι κατηγορίες είναι τελείως αναληθείς. Αυτή για το ματς στο Σινσινάτι είναι η πιο γελοία που έχω ακούσει στη ζωή μου. Δείχνει το επίπεδο του ανθρώπου που το λέει (σ.σ. ο Ζβέρεφ)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την υποστήριξη του κόσμου προς τον Aλκαράθ: «Εξεπλάγην, κατά έναν τρόπο. Δεν αφήνω να με πάρει από κάτω, γιατί κάνω το παιχνίδι μου. Η υποστήριξη είναι σημαντική, αλλά εγώ απλά πρέπει να βγω έξω και να παίξω. Δεν έχει σημασία. Πήρα το toilet break σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Μπορεί να πήρα περισσότερο χρόνο από άλλους. Αν υπήρχε, όμως, κανονισμός, τότε θα προσπαθούσα να ακολουθήσω το πρωτόκολλο».

Τέλος, μίλησε και για άλλου είδους καθυστερήσεις που κάνουν κάποιοι συναθλητές του: «Νιώθω ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Είναι εδώ για το σόου. Θέλουν να δουν τένις, είναι ανυπόμονοι, ειδικά η νέα γενιά. Θέλουν να τελειώνει γρήγορα. Το μόνο που κάνω είναι να αλλάξω τα βρεγμένα ρούχα μου. Προφανώς, είναι μεγάλο θέμα. Και δεν συζητούνται άλλα πράγματα, όπως παίκτες που παίρνουν περισσότερο χρόνο και εγώ να κρυώνω, να μη νιώθω το παιχνίδι μου, όταν πρέπει να περιμένω 30 με 35 δευτερόλεπτα μεταξύ των σερβίς. Και σε ένα από τα ματς μου εδώ έπρεπε να περιμένω πολύ μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου σερβίς. Δεν παραπονέθηκα. Δεν ξέρω γιατί όλοι είναι ξαφνικά εναντίον μου, ειδικά όταν άλλοι παίκτες δεν ακολουθούν τους κανόνες και δεν τηρούν τα 25 δευτερόλεπτα».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ