Αθλητισμός

Ερντογάν εναντίον...Champions League για την αλλαγή της έδρας του τελικού

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε την Τετάρτη (19/05) πως η απόφαση της UEFA να μεταφέρει τον εφετινό τελικό του Champions League από την Κωνσταντινούπολη στο Πόρτο, ήταν μία «πολιτική απόφαση».

«Πριν από λίγα χρόνια, είχαμε ειδοποιηθεί ότι ο τελικός θα διεξαγόταν στην Τουρκία, αλλά τα πράγματα άλλαξαν ξαφνικά, όταν δύο αγγλικές ομάδες προκρίθηκαν στον τελικό. Δεν μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, την ώρα που ο ίδιος ασκούσε πολύ μεγάλη πίεση για το συγκεκριμένο θέμα» υποστήριξε ο Ερντογάν στην τουρκική τηλεόραση.

Ο Ερντογάν «παραπονέθηκε» επίσης, πως οι επαφές της Τουρκίας με την UEFA και τους Βρετανούς υπουργούς δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, προσθέτοντας πως πήρε υποσχέσεις ότι η Κωνσταντινούπολη θα επιλεγεί για τον τελικό του 2023.

Η UEFA ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο τελικός της 29ης Μαΐου θα διεξαχθεί τελικά στο Πόρτο κι όχι στην Κωνσταντινούπολη, για να επιτραπεί η μετακίνηση των Άγγλων οπαδών κάτω από τους περιορισμούς για την πανδημία του κορονοϊού.

Θυμίζουμε πως ο τελικός είχε οριστεί αρχικά για το «Ataturk Olympic Stadium» της Κωνσταντινούπολης, όμως ,η Τουρκία μπήκε στην «κόκκινη λίστα» των ταξιδιωτικών οδηγών της Μεγάλης Βρετανίας κι αυτό δεν θα επέτρεπε τη μετακίνηση των οπαδών των δύο αγγλικών ομάδων, γι’ αυτό κι εντέλει «μεταφέρθηκε» στο Πόρτο και στο «Estadio do Dragao».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...