το χέρι του Θεού Μαραντόνα
Αθλητισμός

Μήνυση Μαροντόνα για την ταινία του Netflix «Το χέρι του Θεού»

Ο Ιταλός σκηνοθέτης γυρίζει την ταινία με τίτλο «το χέρι του Θεού» που συνδέεται με τον Αργεντίνο θρύλο του ποδοσφαίρου, ο οποίος σκόραρε με το χέρι στην αναμέτρηση της Αργεντινής εναντίον της Αγγλίας για τα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό.

Οι δικηγόροι του Ντιεγκίτο απειλούν με νομικές ενέργειες εναντίον του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη αν και ο Σορεντίνο δεν έχει κάνει καμία ρητή αναφορά στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νομικές ενέργειες

Ο δικηγόρος του Μαραντόνα, Μάτιας Μόρλα, απείλησε στο Twitter νομικές ενέργειες γράφοντας πως: «Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν επέτρεψε τη χρήση της εικόνας του για αυτήν την ταινία. Μελετάμε ήδη μια νομική στρατηγική με τους Ιταλούς συναδέλφους μας για μια επίσημη καταγγελία σχετικά με την ακατάλληλη χρήση ενός καταχωρισμένου εμπορικού σήματος».

Εν τω μεταξύ, ο Σορεντίνο στην ταινία είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος με την ιδέα να επιστρέψω στη Νάπολη, ακριβώς είκοσι χρόνια μετά την πρώτη μου ταινία. Ήταν το χέρι του Θεού και, για πρώτη φορά στην καριέρα μου, μια οικεία και προσωπική ταινία, ένα χαρούμενο και επώδυνο εκπαιδευτικό μυθιστόρημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ