ΟΑΚΑ
Αθλητισμός

UEFA Super Cup: Υποψήφια η Αθήνα για να φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό

Οι αλλαγές που επέφερε ο κορονοϊός στα αθλητικά γεγονότα και στο καλεντάρι της UEFA, φέρνει την Αθήνα μεταξύ των βασικών υποψηφίων για τη φιλοξενία του τελικού του ευρωπαϊκού Super Cup. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τις αλλαγές στον τρόπο και τον χρόνο διεξαγωγής του υπόλοιπου της σεζόν σε Champions League και Europa League, το Super Cup το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 12 Αυγούστου στο «Ντραγκάο» του Πόρτο, μετατίθεται (προφανώς) για μετά την ανάδειξη των δύο τροπαιούχων.

Παράλληλα επανεξετάζεται και η έδρα που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Super Cup καθώς η Πορτογαλία (Λισαβόνα) φέρεται ως η επικρατέστερη χώρα για τη διεξαγωγή του τελικού του Champions League -ενδεχομένως του Final 8 εφόσον αποφασιστεί-, που αρχικά ήταν προγραμματισμένος να γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Η UEFA θέλοντας να ανοίξει το... κάδρο, βάζοντας κι άλλες «ασφαλείς» πόλεις στο παιχνίδι, έχει ψηλά στη λίστα της την Αθήνα, λόγω βεβαίως του Ολυμπιακού Σταδίου που είναι ένα γήπεδο το οποίο πληροί τις προδιαγραφές για έναν ευρωπαϊκό τελικό, αλλά κυρίως λόγω της διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και των μειωμένων κρουσμάτων που υπήρξαν στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ