Τόκιο 2020
Αθλητισμός
Ενημερώθηκε στις:

Τόκιο 2020: Έξω φρενών οι Ιάπωνες με τις αφίσες της Κορέας – Εικόνες

Την παρέμβαση Ιάπωνα υπουργού προκάλεσαν τα πόστερ που κυκλοφόρησαν στην Κορέα για τους Αγώνες απεικονίζοντας λαμπαδηδρόμους με αντι-ραδιενεργή στολή.

«Θλιβερές» και «απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο Ιάπωνας υπουργός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020, Σέικο Χασιμότο, τις αφίσες που κυκλοφόρησαν στη Νότια Κορέα για τους Αγώνες που απεικονίζουν λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν τη Φλόγα φορώντας αντι – ραδιενεργές στολές.

Υπεύθυνο για την κυκλοφορία των συγκεκριμένων πόστερ είναι το Εθελοντικό Δίκτυο Κορέας, μια ομάδα ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη χώρα που ήθελε να επιστήσει την προσοχή αναφορικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα στην Ιαπωνία.

 

Όμως η στολή των δρομέων και η πράσινη ραδιενεργή ακτινοβολία στην Ολυμπιακή δάδα είχε στόχο να θυμίσει την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα το 2011, όταν τότε το ύψους 15 μέτρων τσουνάμι είχε προκαλέσει καταστροφές στο πυρηνικό εργοστάσιο της περιοχής.

Η συγκεκριμένη περιοχή επελέγη από τους διοργανωτές ως πέρασμα των λαμπαδηδρόμων, με τους Ιάπωνες αξιωματούχους να εγγυώνται πως δεν υπάρχει θέμα μόλυνσης από ραδιενέργεια.

«Συμπεριλάβαμε προειδοποιητικά μηνύματα για την ασφάλεια από τη ραδιενέργεια, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ανησυχία ενόψει των Αγώνων. Η οικοδέσποινα χώρα έχει πει πως τα αγροτικά προϊόντα από την περιοχή της Φουκουσίμα είναι ασφαλή και θα τα διαθέσει στους αθλητές», ανέφεραν μέλη του Δικτύου της Κορέας.

Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, τόνισε πως η κυβέρνηση παραπονέθηκε επισήμως στη Νότια Κορέα για τις αφίσες, τις οποίες χαρακτήρισε και αυτός απαράδεκτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ