Πελέ
Αθλητισμός

Πελέ: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς σχετικά με την κατάθλιψη

Ο μεγάλος Πελέ αρνήθηκε με δηλώσεις του τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη του ο γιος του ότι υποφέρει από κατάθλιψη και βρίσκεται απομονωμένος σπίτι του και διαβεβαίωσε τους φιλάθλους ότι είναι καλά και διατηρεί ένα πολυάσχολο πρόγραμμα.

Ο γιος του Πέλε, Έντιντο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Globo» η οποία είδε το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα, είπε ότι ο πατέρας του είναι καταθλιπτικός και απρόθυμος να εγκαταλείψει το σπίτι του επειδή δεν μπορεί να κάνει έστω και λίγα βήματα λόγω προβλημάτων στο ισχίο.

«Η ψυχολογία του είναι αρκετά εύθραυστη. Έκανε μία επέμβαση αρθροπλασίας και η αποκατάσταση του δεν ήταν η κατάλληλη. Αυτό το πρόβλημα στην κίνηση του προκάλεσε ένα είδος κατάθλιψης. Σκεφτείτε το. Είναι ο Βασιλιάς. Πάντα ήταν μία επιβλητική φιγούρα και σήμερα δεν μπορεί να περπατήσει φυσιολογικά. Είναι σαν θηρίο στο κλουβί», ήταν τα λόγια του Εντίνιο για τον μεγαλύτερο παίκτη στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

Λίγες μέρες μετά  Πελέ, ο οποίος θα γίνει 80 ετών τον Οκτώβριο, δήλωσε πως «Είμαι καλά. Συνεχίζω και αποδέχομαι τα φυσικά μου όρια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά σκοπεύω να συνεχίσω να προσπαθώ. Έχω καλές και κακές μέρες, αυτό είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους της ηλικίας μου. Δεν φοβάμαι, είμαι αποφασισμένος, σίγουρος σε αυτό που κάνω».

Ο Πέλε, είναι για πολλούς ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία, είναι ο μοναδικός παίκτης που κατέκτησε τρία Παγκόσμια Κύπελλα.

Έχει υποφέρει από προβλήματα στο ισχίο για χρόνια και δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια. Σε πολλές από τις πιο πρόσφατες εμφανίσεις του, κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Ωστόσο, οι φίλοι του πρώην παίκτη της Σάντος και του Κόσμου της Νέας Υόρκης, δήλωσαν ότι αυτός ο Ιανουάριος ήταν ένας από τους πολυάσχολους μήνες του τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, συνεργάστηκε με έναν Βρετανό σκηνοθέτη σ΄ ένα ντοκιμαντέρ για την ποδοσφαιρική του ζωή.

«Δεν αποφεύγω να εκπληρώσω τις δεσμεύσεις στο χρονοβόρο μου πρόγραμμα», δήλωσε ο Πελέ.

Αυτό το καλοκαίρι, ο Πελέ θα συμπληρώσει 50 χρόνια από την κατάκτηση του τρίτου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που κέρδισε στο Μεξικό το 1970.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ