Αθλητισμός

Πρωτοφανές: Έκοψαν την κάμερα και τις διαπιστεύσεις του Open από το Καραϊσκάκη

Πολλές δεκαετίες πίσω γυρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο η πρωτοφανής απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός να κόψει από το σημερινό ντέρμπι όλες τις διαπιστεύσεις δημοσιογράφων αλλά και την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Open TV.

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίσσεται λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Σε μία απόφαση που δεν αποτελεί και «διαφήμιση» για το... ήθος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η ομάδα του Πειραιά αποφάσισε να μην δεχθεί τα αιτήματα για διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων, αλλά και της κάμερας του τηλεοπτικού σταθμού Open TV, αναφέρει το sdna.gr.

Προφανώς ο λόγος είναι το γεγονός ότι το Μέσο είναι ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, σε μία κίνηση που δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση παρεμπόδισης της δημοσιογραφικής εργασίας. Το πρόσχημα που χρησιμοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν ένα ρεπορτάζ τσέχικης ιστοσελίδας (!) που έκανε λόγο για πρόταση στον τεχνικό της Σλάβια Πράγας, με τη διαφορά ότι από το κανάλι δεν υπήρξε καμία αναπαραγωγή ή αναφορά επί του συγκεκριμένου θέματος.

Αυτές οι γνωστές πρακτικές ωστόσο δεν έχουν καταγγελθεί μέχρι τώρα από τα αρμόδια όργανα, ενώ θα πρέπει να αναρωτηθούμε και ποια είναι η θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για το γεγονός.

Υπάρχει μάλιστα σωρεία καταγγελιών ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκοψε κι άλλα Μέσα και δημοσιογράφους που προέρχονταν από τη Βόρειο Ελλάδα. Ευγενής άμιλλα, φιλοξενία μοιάζουν λέξεις άγνωστες για τη συγκεκριμένη ΠΑΕ...

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τι λέει για αυτές τις πρακτικές;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ