Αθλητισμός

ΑΕΚ: 40 εκατ. ευρώ και... βάζει κι άλλα για την «Αγιά Σοφιά»

Eνα πολύ υψηλό ποσό έχει ήδη διατεθεί από την Ένωση για το νέο της “σπίτι” στην ιστορική της έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Φυσικά πρόκειται για ένα πολυδάπανο έργο, το οποίο πάντως, παρότι έχει ήδη προχωρήσει πολύ η κατασκευή του, έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής μόνο με ίδια κεφάλαια, χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί τα χρήματα της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τη “Live Sport”, το κόστος της κατασκευής της “Αγιάς Σοφιάς” τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει φτάσει τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στο τέλος Ιανουαρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του στεγάστρου, η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό βέβαια είναι δεδομένο πως θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο στη συνέχεια.

Σε ό,τι αφορά την ανάλυση των χρημάτων αυτών, όλες οι μελέτες για την κατασκευή του γηπέδου, συν την καθημερινή παρακολούθηση της εξέλιξης του έργου από τη “Dimand”, αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ. Για την έκδοση όλων των αδειών, τις χωματουργικές εργασίες στο οικόπεδο, τις εκσκαφές και τα μπετά μαζί με τις εξέδρες που έχουν τοποθετηθεί, το ποσό που έχει δαπανηθεί ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ. Το κόστος ολοκλήρωσης του στεγάστρου ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά έχουν ήδη καταβληθεί στην Cimolai κι απομένει η εξόφληση των 5 εκατ. ευρώ που θα γίνει με την αποπεράτωση του έργου.

Σημειώνεται από εκεί και πέρα ότι η ΑΕΚ δεν έχει λάβει ακόμη χρήματα από την επιχορήγηση των 20 εκατ. ευρώ της περιφέρειας. Το μοναδικό κονδύλι που έχει εγκριθεί είναι 500.000 ευρώ ως πίστωση από τη δόση των 3 εκατ. ευρώ που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για το 2019, αλλά το υπόλοιπό της μεταφέρθηκε για το 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...