Αθλητισμός

Παρκούρ στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης - Βίντεο που κόβει την ανάσα


Το παρκούρ με φόντο το διάσημο σε όλο τον κόσμο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, σε ένα εντυπωσιακό βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Instagram.

Το νησί της Σαντορίνης είναι ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 2 εκατ. τουρίστες. Αλλοι θέλουν να απολαύσουν το μοναδικό τοπίο και την καλντέρα και άλλοι, όπως οι δίδυμοι από την Αυστραλία προκειμένου να κάνουν παρκούρ στα σοκάκια. Αλλωστε οι αναρτήσεις από το νησί είναι πλέον εκατομμύρια στο instragram.

Δεν γνωρίζουμε επακριβώς πότε τραβήχτηκε το συγκεκριμένο βίντεο στη Σαντορίνη, καθώς αν κρίνουμε από τους λογαριασμούς των πρωταγωνιστών τους στο Instagram, αυτοί δεν βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τα δίδυμα του παρκούρ από την Αυστραλία
Τα δίδυμα από το Κουίνσλαντ της Αυστραλία ασχολούνται εδώ και χρόνια με το άθλημα του παρκούρ. Ο Ντίλαν και ο Μπρόντι Πόουσον έγιναν πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό της χώρας τους, από τη συμμετοχή τους στο αυστραλέζικο Ninja Warrior, ένα τηλεπαιχνίδι που απαιτεί εξαιρετική φυσική κατάσταση και ικανότητες τις οποίες οι δυο τους βέβαια διαθέτουν, καθώς ασκούν το άθλημα του παρκούρ.

https://youtu.be/xaswswfwaWo

Τα αδέρφια από την Αυστραλία διαθέτουν έναν λογαριασμό στο YouTube όπου ανεβάζουν βίντεο για το Παρκούρ, έχοντας πολλούς φανατικούς θαυμαστές που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο.

Το παρκούρ στη Σαντορίνη

Η μορφολογία του εδάφους, οι χαμηλές περιφράξεις, τα στενά σοκάκια και φυσικά το απαράμιλλο τοπίο έχει καταστήσει τη Σαντορίνη ιδανικό προορισμό για όλους τους αθλητές που ασχολούνται με το παρκούρ. Πολλοί από τους ελεύθερους δρομείς που φτάνουν στο νησί για να δοκιμάσουν παρκούρ, επιλέγουν τις θολωτές οροφές των παραδοσιακών σπιτιών στην Οία και τη Φύρα.

Δεν είναι άλλωστε τυχάιο πως στο νησί έχει διοργανωθεί τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές διαγωνιστικό παρκούρ, με δεκάδες από τους καλύτερους στο είδος από όλο τον κόσμο να λαμβάνουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σαντορίνη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ