Αθλητισμός

Κριστιάν Γκολομέεβ: Ο αγωνιστής-κολυμβητής του Εθνικού - Έφτασε στη δεύτερη θέση του κόσμου

Ο πρωταθλητής του Εθνικού, Κριστιάν Γκολομέεβ, ετοιμάζεται για τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Δεν γνώρισε ποτέ τη μητέρα του αφού πέθανε στη γέννα από επιπλοκές ενώ σε ηλικία 17 ετών έχασε και τον πατέρα του.

Τη δική του σφραγίδα στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης άφησε από το Σάββατο ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο 26χρονος αθλητής του Εθνικού που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Νότιας Κορέας. Το αμέσως προηγούμενο μετάλλιο η Ελλάδα το είχε κατακτήσει το 2005 με τον Άρη Γρηγοριάδη.

Η ζωή του Κριστιάν, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του 2011 και το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2018, θα μπορούσε, όμως, να γίνει κάλλιστα και βιβλίο.

Ο κολυμβητής του Εθνικού που οι συνθήκες τον ανάγκασαν να ωριμάσει νωρίς στον χαρακτήρα, στις ΗΠΑ απέκτησε και την απαιτούμενη ωριμότητα ως κολυμβητής, ώστε να μπορέσει να ξεχωρίσει καθώς δεν επαναπαύθηκε στο ταλέντο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ