Αθλητισμός

Φονική λαβή αθλητή του χόκεϊ σε αντίπαλο του που χαροπαλεύει (βίντεο)


Σάλος έχει προκληθεί στην παγκόσμια κοινότητα του χόκεϊ στον πάγο και όχι μόνο με τη φονική λαβή που έκανε ο παίκτης του χόκει σε έναν αντίπαλο του κατά τη διάρκεια του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ο Χόλντεν Αντερσον μετά από αψιμαχία με τον αντίπαλο του Τζουλιέν Ντεσροσό, του έκανε λαβή που βλέπουμε σε αγώνες MMA και τον έριξε με το κεφάλι στον πάγο. Ο Ντεσροσό που είναι επιθετικός στην ομάδα του Μπορντό, παρότι φορούσε κράνος χτύπησε στον αυχένα και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο


Οι γιατροί ανακοίνωσαν πως η κατάσταση της υγείας του αθλητή είναι σταθερά κρίσιμη και προσπαθούν να τον κρατήσουν στην ζωή αλλά και να αποφύγουν τη μόνιμη παραλυτική βλάβη.

Ο Αντερσον απομακρύνθηκε αμέσως από την ομάδα του και δέχεται τα πυρά της κοινής γνώμης που τον προτρέπουν να καλέσει σε μονομαχία τον ΜακΓκρέγκορ.

«Η συμπεριφορά του που δεν είναι μόνο αντιαθλητική αλλά και φονική. Δεν θέλουμε τέτοιους χαρακτήρες στο χόκεϊ», είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής ομοσπονδίας προαναγγέλλοντας την εισήγηση του για δια βίου αποκλεισμό του Αντερσον από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο Χόλντεν Αντερσον είναι υιός του Σον Αντερσον που επίσης υπήρξε κορυφαίος αθλητής του χόκεϊ. Έγινε επαγγελματίας το 2017 μετά από θητεία στις ΗΠΑ, την Δανία και την Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ