Αθλητισμός

Επεισόδια στην Πάτρα: Για αφαίρεση βαθμών κλήθηκε ο Ολυμπιακός

Οι οπαδοί ξεφεύγουν και την πληρώνουν οι ομάδες. H κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία για τα επεισόδια στην Πάτρα αφορά, μεταξύ άλλων στο άρθρο 15 4β, όπου γίνεται λόγος για αφαίρεση βαθμών και κλείσιμο της έδρας.

Οι Ερυθρόλευκοι κινδυνεύουν με -3, μετά τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν ανάμεσα σε οπαδούς τους και την αστυνομία στον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε την πειραϊκή ΠΑΕ σε απολογία για την προσεχή Πέμπτη (8/11), κάνοντας αληθινό τον χειρότερο φόβο των ερυθρολεύκων.

Τι αναφέρει το εν λόγω άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα που αφορά στο Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου;

«β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι πλέον πολύ δύσκολα θα γλιτώσει ο Ολυμπιακός το “-3”, μιας και με το ίδιο άρθρο είχε κληθεί σε απολογία και η ΑΕΚ για τα επεισόδια των οπαδών της στο ημίχρονο του ντέρμπι με τους “ερυθρόλευκους”. Και τότε άλλωστε δεν είχε καταγραφεί κάποιος τραυματισμός, ωστόσο κρίθηκε -δις μάλιστα, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό- από τα πειθαρχικά όργανα ότι αποτελεί βιαιοπραγία η εκτόξευση αντικειμένων προς τους αστυνομικούς.

«Αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για την αποτροπή του, δέχτηκαν ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, μεταλλικά, μικροαντικείμενα κλπ), ενώ εκ μέρους των αστυνομικών προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν έγινε περιορισμένων χρήση χημικών, για την απώθηση και την αποκατάσταση της τάξης, ο δε ποδοσφαιρικός αγώνας διακόπηκε προσωρινά. Τα εν λόγω άτομα προκάλεσαν φθορές σε καθίσματα του Σταδίου και σε βοηθητικούς χώρους», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Κλήση και με βάση το άρθρο για αφαίρεση στο Πρωτάθλημα

Απο την κλήση σε απολογία μάλιστα ξεχωριζει και η αναφορά στο άρθρο 13 περ3 για "Ποινές σε ομάδες", που αναφέρει τα ακόλουθα: «Αφαίρεση βαθμών από μία Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος».

Οπότε ο Δικαστής δεν αφουγγράστηκε την επιθυμία του Ολυμπιακού να τιμωρηθεί από τη διοργάνωση του Κυπέλλου και σε περίπτωση αφαίρεσης αυτό θα συμβεί στο Πρωτάθλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ