Αθλητισμός

«Πόλεμος» ΠΑΟ-ΕΣΗΕΑ! «Εφαγαν» τον Σκουντή για χάρη των Πρωταθλητών Ελλάδας

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ κατά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods με αφορμή την τοποθέτηση του «τριφυλλιού» για τον σχολιαστή της Cosmote TV και τον τρόπο με τον οποίο μετέδωσε τον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος έφερε την αντίστοιχη απάντηση.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη θέση της ΕΣΗΕΑ, οι «πράσινοι» σχολίαζαν πως «η ΕΣΗΕΑ και συνολικά οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις επιδεικνύουν σπουδαία αντανακλαστικά και ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods «ανακαλύπτοντας» σε αυτήν την περίπτωση στοχοποίηση δημοσιογράφου. Βέβαια, ακόμη περιμένουμε την παρέμβασή της στην υπόθεση του ξυλοδαρμού που κατήγγειλε πως είχε ο επαγγελματίας δημοσιογράφος, Σωτήρης Γεωργίου από τον «επαγγελματία αθλητή» της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο Μπόγρη.

Ακόμη περιμένουμε την παρέμβασή της για τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου Σπύρου Γραμμένου στον περσινό πέμπτο τελικό στο ΣΕΦ και γενικότερα για όλα όσα βιώνουν οι συνάδελφοί τους στο συγκεκριμένο γήπεδο χρόνια τώρα. Να σημειώσουμε πως στο ΟΑΚΑ ουδέποτε έχει συμβεί αντίστοιχο περιστατικό. Από εκεί και πέρα, συμφωνούμε απόλυτα με το κομμάτι της ανακοίνωσης που αναφέρει πως: «ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να καλύπτουν και να σχολιάζουν τα γεγονότα». Και θα συμπληρώναμε μονάχα: «και να μην τα αποκρύπτουν ειδικά όταν τα βλέπει όλη η φίλαθλη Ελλάδα».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα και διαμαρτύρεται για την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία στοχοποιείται ο συνάδελφος Βασίλης Σκουντής. Είναι ανεξήγητο το πώς συνδέεται με την ήττα του συλλόγου ο συνάδελφος, ο οποίος, θέλουμε να ενημερώσουμε, μεταδίδει χωρίς να επηρεάζει την έκβαση του αγώνα. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το προφανές έχει αυταρχική τύπου σκέψη και τρόπο λειτουργίας και είναι εχθρός της ελεύθερης σκέψης και της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι ο Βασίλης Σκουντής, έχει φέρει εις πέρας την ίδια ακριβώς εργασία για δεκαετίες. Τι άλλαξε, άραγε, χθες;

Η ανακοίνωση, δυστυχώς, είναι καταδικαστέα και αγενής και θα μπορούσαμε να την προσπεράσουμε, όμως, τα τελευταία χρόνια, πλήθος είναι οι επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι συνάδελφοί μας και ιδιαίτερα οι αθλητικοί συντάκτες. Επιθέσεις που κυμαίνονται από απειλές και εξυβρίσεις έως χειροδικίες και τραυματισμούς. Για το λόγο αυτό, διαμαρτυρόμαστε έντονα, για άλλη μια φορά, για τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων και καλούμε τους εμπλεκόμενους να μη μετατρέπουν με εμπρηστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις τα γήπεδα σε αρένα. Να αποδεχτούν, επιτέλους, ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να καλύπτουν και να σχολιάζουν τα γεγονότα.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά τη μετατροπή των συναδέλφων σε αποδιοπομπαίους τράγους και τη στοχοποίησή τους γιατί δήθεν «φταίνε» για ό,τι συμβαίνει. Τέλος, ζητούμε να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα στοχοποίησης και να προστατεύεται η πρόσβαση, η εργασία και η φυσική παρουσία των σχολιαστών στα γήπεδα».

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ αναφέρει:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά του δημοσιογράφου και μέλους του ΠΣΑΤ Βασίλη Σκουντή, ο οποίος μετέδωσε (και) τον 4ο τελικό κορυφής του μπάσκετ. Έναν αγώνα που δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε η ομάδα του τριφυλλιού.

Κι εκεί βρίσκεται μάλλον το πρόβλημά της. Έχασε η ομάδα κι έπρεπε προφανώς να βρεθεί ένα άλλοθι για τους οπαδούς της.

Και στοχοποιήθηκε και μάλιστα με χαρακτηρισμούς χαμηλότατου επιπέδου ο σχολιαστής, σαν να έπαιζε αυτός στο γήπεδο. Και να μην ήταν καλός ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση.

Όμως στον αθλητισμό υπάρχουν και η νίκη και η ήττα. Κι αν κάποιος δεν μάθει να χάνει τότε έχει… θέμα».

Ο Ρήγας Δάρδαλης στη μετάδοση του πέμπτου τελικού Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Μετά απ” όσα ακολούθησαν τη λήξη του τέταρτου τελικού στο ΣΕΦ, δηλαδή την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία μεταξύ άλλων επιτέθηκε στον Βασίλη Σκουντή, η απόφαση της Cosmote TV είναι να γίνει η μετάδοση στο ΟΑΚΑ από τον Ρήγα Δάρδαλη…

Ασφαλώς η Cosmote TV στηρίζει τον Βασίλη Σκουντή, έναν δημοσιογράφο με τεράστια εμπειρία, ήθος και αντικειμενικότητα, αλλά προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η μετάδοση του κρίσιμου τελικού θα διεξαχθεί απρόσκοπτα, την περιγραφή της αναμέτρησης από την οποία θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής της σεζόν 2018-2019 θα αναλάβει ο Ρήγας Δάρδαλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ