Αθλητισμός

Χαμός στην Άρση Βαρών! Ο Πύρρος Δήμας, το προσωπικό δράμα και η ΜΚΟ

Ο Πύρρος Δήμας επανεκκινεί την ομοσπονδία της Άρσης Βαρών και προχωρά σε ριζικές αλλαγές, γεγονός που επιφέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μέσα σ’ όλα αυτά, ο χρυσός Ολυμπιονίκης ζει κι ένα προσωπικό δράμα.

Το «λιοντάρι της Χειμάρρας»… βρυχάται στο άκουσμα της λέξης «ντόπινγκ» και δεν θέλει να την ξανακούσει, δέκα χρόνια μετά τον χειμώνα του 2008 και τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας Άρσης Βαρών. Αυτό επιτάσσει και η διεθνής ομοσπονδία, έπειτα από τα αναρίθμητα κρούσματα παγκοσμίως, που πλήττουν το κύρος της διεθνώς.

Στόχος του είναι να έχει δικά του «μάτια» παντού και ισχυρές προσωπικότητες που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Σχετικά με τη μετακίνηση του Βαλέριου Λεωνίδη στον τομέα της ανάπτυξης και τη μη ανανέωση του συμβολαίου του ως εθνικού προπονητή, ο Πύρρος δήλωσε στην εφημερίδα Sportime: «Στην ανάπτυξη τον θέλω και είναι πολύ σημαντικό, αλλά είχα και σχέδια για το μέλλον! Σε καμία περίπτωση δεν θα τσακωθώ με τον Βαλέριο ή θα μπω σε διαδικασία να απαντήσω. Δεν μας αξίζει αυτό! Ξέρω ποιος είναι, τι άνθρωπος είναι και τον θέλω στην ομοσπονδία. Αλλα πράγματα θέλω ν’ αλλάξω και δυστυχώς αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για ‘μένα».

Το προσωπικό δράμα

Ο Πύρρος Δήμας θα μένει μόνιμα στο εξής στην Ελλάδα, καθώς το προσωπικό του δράμα, δυστυχώς συνεχίζεται: «Είμαι εδώ και θα μείνω στην Ελλάδα. Δεν θα επιστρέψω στην Αμερική, αλλά θα συνεργάζομαι μαζί τους από απόσταση. Ενας πολύ σοβαρός οικογενειακός λόγος θα με κρατήσει εδώ, δίπλα στην οικογένειά μου. Αυτές τις ημέρες έχασα το μυαλό μου», είπε. Η σύζυγός του Αναστασία και μητέρα των παιδιών του, έχει διαγνωσθεί με όγκο στο κεφάλιεδώ και πάρα πολύ καιρό και δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Το ινστιτούτο και οι παιραιτήσεις

Μολαταύτα, ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών έχει να διαχειριστεί και τις εξελίξεις στην ομοσπονδία. Σήμερα (25.01.2018), έξι μέλη της αναμένεται να ανακοινώσουν την παραίτησή τους και αυτή θα τη συνοδεύσουν με κείμενο που θα εξηγούν τους λόγους, για τους οποίους δεν θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτή. Αναμένεται να κάνουν αναφορά και στη σχέση του ινστιτούτου του Δήμα με την ομοσπονδία και τον «Ελληνικό Χρυσό» ως χορηγό.

Η πλευρά της προηγούμενης διοίκησης, αλλά και ο Βαλέριος Λεωνίδης έκαναν αναφορά σε Μ.Κ.Ο. του χρυσού Ολυμπιονίκη υποστηρίζοντας ότι είχε… «συμπλεύσει» τη χορηγία του ιδρύματός του με την ομοσπονδία και έστελνε ανταποδοτικά τις διοργανώσεις της άρσης βαρών στον Πολύγυρο της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμας διαψεύδει ότι έχει Μ.Κ.Ο. σε δήλωσή του στο σημερινό Sportime: «Δεν έχω Μ.Κ.Ο. Είναι ινστιτούτο και ο «Ελληνικός Χρυσός» ήταν χορηγός στην ομοσπονδία. Μας έδινε χρήματα, στήριζε το έργο μας και στη συμφωνία μας αναφερόταν ότι θέλει οι διοργανώσεις να γίνονται στον Πολυγύρο».

Ο Κωνσταντίνος Κορλός, πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας, απάντησε: «Ο «Ε.Χ.» όμως ήταν χορηγός της ομοσπονδίας έως τον Φεβρουάριο του 2017». Ο Κωνσταντίνος Κορλός, θα είναι μεταξύ των μελών που αναμένεται να παραιτηθούν σήμερα από την ομοσπονδία άρσης βαρών, καθώς παρέμεινε στο Δ.Σ. αυτής, μετά την επάνοδο του Πύρρου Δήμα στη θέση του προέδρου.

Ο αποκλεισμός

Η πλευρά αυτή εκτός των άλλων καταλογίζει στον χρυσό Ολυμπιονίκη και τον ξαφνικό αποκλεισμό δύο αθλητών από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017. Πρόκειται για τον Ιακωβίδη και τον Μαριανάκη, όπως υπενθύμισε ο κ. Κορλός. Ο Δήμας θέλει να είναι τυπικός με τους ελέγχους, γι’ αυτό και «έκοψε» τους αθλητές πριν φύγουν, καθώς δεν κατάφεραν να περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ.

Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας απάντησε σχετικά: «Οχι δεν πέρασαν, αλλά ήταν δικαιολογημένοι! Ο ένας, ο Ιακωβίδης δεν ήταν στον Αγιο Κοσμά επειδή πήγε στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, όπου σπουδάζει και ο άλλος -ο Μαριανάκης- έτρεξε να βοηθήσει στις πλημμύρες, που έγιναν εδώ στην Αττική». Ερωτηθείς αν ο αθλητής είναι στο Σώμα της Πυροσβεστικής, γι’ αυτό πήγε στη Μάνδρα, απάντησε: «Δεν είναι στην Πυροσβεστική. Στην οικογένεια του πήγε. Εχει νομίζω συγγενείς εκεί…».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ