Αθλητισμός

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής στα laser o Kύπριος Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης

Λόγω των δυσμενών καιρικών στο Σπλιτ της Κροατίας όπου διεξαγόταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεν πραγματοποιήθηκαν οι ιστιοδρομίες  της τελευταία ημέρας του πρωταθλήματος και η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε από τη σειρά που είχαν οι ιστιοδρόμοι τη Δευτέρα.

Ο Παύλος Κοντίδης κερδίζει για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser. Η καλύτερη θέση που είχε καταλάβει ως σήμερα ήταν η δεύτερη, στο Ομάν το 2013. Ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού άφησε πίσω του τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο, Αυστραλό Tom Burton και τον συμπατριώτη του Matthew Wearn.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είμαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ήμουν πανέτοιμος για τον αγώνα και φάνηκε στα αποτελέσματα» δήλωσε από την Κροατία ο Κοντίδης και πρόσθεσε:
«Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Είχα την αναποδιά με το πανί που σκίστηκε και μια κακή κούρσα, όμως ο τερματισμός με βρίσκει στο πιο ψηλό σκαλί. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Laser είναι ένας πραγματικός πόλεμος αφού μετέχουν 150 αθλητές».

Μετά από αυτή την επιτυχία ο Κοντίδης αναμένεται να ανέβει στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ