Αρχείο

Aπειλές Ρώσων σε Χαφτάρ: «Μας γελοιοποίησες» - «Θα είσαι ένα τίποτα εάν σταματήσουμε να σε στηρίζουμε στην Λιβύη»!


Ένας αδυσώπητος παρασκηνιακός πόλεμος λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες στο ζήτημα της Λιβύης. Από την μία η Ρωσία στηρίζει ξεκάθαρα τον Ερντογάν και από την άλλη, οι ΗΠΑ έβγαλαν δύο ανακοινώσεις με παραλήπτες την Άγκυρα και την Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε ερωτήσεις ελληνικών μέσων, ζήτησε ξεκάθαρα να αποχωρήσουν από την Λιβύη οι σύμμαχοι της Τουρκίας και να μην υπάρξει άλλη ξένη δύναμη στο έδαφός της.

Καλώντας τις ξένες χώρες που τροφοδότησαν τη σύγκρουση να αποσύρουν άμεσα τις δυνάμεις τους, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης.”

«Χώρες που παριστάνουν ότι υποστηρίζουν τη σταθερότητα της Λιβύης πρέπει να αποσύρουν αμέσως τις δυνάμεις τους, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων μισθοφόρων και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων, οι οποίοι έχουν επιδεινώσει σημαντικά τις ανθρωπιστικές συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα, αλλά βέβαια μόνο στα λόγια, χρειάζονται και πράξεις. Όλα αυτά την στιγμή που η Ελλάδα είναι απούσα από τις εξελίξεις, με την Γερμανία να μην υπολογίζει την Αθήνα στο Λιβυκό ζήτημα.

“Προκλητικό το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης”

Ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε «προκλητικό» και «αντιπαραγωγικό» το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης. Και κυρίως αναγνώρισε ότι ισχυρισμοί της Τουρκίας αντίκεινται προς το διεθνές δίκαιο, το οποίο προβλέπει ότι τα νησιά έχουν ίδια δικαιώματα με τις ηπειρωτικές περιοχές όσον αφορά την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα.

Η Μόσχα απείλησε τον Χαφτάρ

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα από τις διαπραγματεύσεις στην Μόσχα. Δημοσιογράφοι που έχουν πρόσβαση στην Ρωσική και στην Τουρκική κυβέρνηση, αναφέρουν πως αξιωματούχοι του Κρεμλίνου επισκέφθηκαν τον Χαφτάρ στο ξενοδοχείο και του ανέφεραν πως εάν άρουν την στήριξη στον LNA, τότε ο Χαφτάρ θα είναι ένα τίποτα στην Λιβύη και πως θα χάσει τον πόλεμο, μάλιστα πιστεύουν πως με την κίνηση που έκανε, δηλαδή να αποχωρήσει από την Μόσχα, οι αξιωματοούχοι πιστεύουν πως τους ρεζίλεψε στην διεθνή κοινότητα. 

Μήνυμα LNA σε Αίγυπτο

Το επιτελείο του στρατηγού Χάφταρ, με ένα μήνυμα-βίντεο στο twitter, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής της Αιγύπτου στην κρίση της Λιβύης.

“Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο έδωσε την εξουσία στην αιγυπτιακή προεδρία να απαντήσει όπως νομίζει.Η Αίγυπτος δεν θα σταθεί αδρανής αν χρειαστεί, είναι έτοιμη να σταθεί στους αδελφούς της Λιβύης”, γράφει το μήνυμα που συνοδεύει το εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει τις δυνατότητες των ΕΔ της Αιγύπτου.
https://twitter.com/LNA2019M/status/1217312918141841410?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...