Αρχείο

Προς ρωσοτουρκική κρίση - Βίντεο με την δράση της ομάδας Wagner στην Λιβύη έβγαλε η Άγκυρα


Οδεύουμε προς ρωσοτουρκική κρίση μετά τα βίντεο που έβγαλαν στη δημοσιότητα πριν λίγο ΜΜΕ της Άγκυρας. Στις σημερινές συγκρούσεις στην Τρίπολη, οι φιλότουρκοι του GNA αιχμαλώτισαν τέσσερις στρατιώτες του Χαφτάρ.  

Όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες, είναι τραυματισμένοι, ενώ τους μεταχειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο.

Οι φιλότουρκοι ισχυρίζονται πως βρήκαν πάνως στους τέσσερις μαχητές του LNA κινητά, στα οποία υπήρχαν βίντεο με την δράση της ομάδας Wagner στη Λιβύη.

Αμέσως τα τουρκικά ΜΜΕ το έκαναν πρώτο θέμα, με τον Ερντογάν να τρίβει τα χέρια του, καθώς εδώ και μέρες ισχυριζόταν ότι 2.000 Ρώσοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του Χαφτάρ.

Δεν γνωρίζουμε εάν το βίντεο είναι αυθεντικό, όμως το σίγουρο είναι ότι θα ενοχλήσουν τον Β. Πούτιν αυτές οι εικόνες, καθώς η Άγκυρα δεν διστάζει να κατηγορεί και την Μόσχα για δολοφονίες στη Λιβύη!

ΠΡΟΕΛΑΣΗ LNA ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε, σήμερα, ότι έχει λάβει τον έλεγχο δρόμων που οδηγούν στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και ετοιμάζεται για σημαντικές μάχες για βασικές περιοχές της λιβυκής πρωτεύουσας.

Όπως ανάφερε σε ανάρτησή του στο Facebook και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Al Arabiya, ο στρατός προχωράει, «μετά από βίαιες συρράξεις σε δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της πρωτεύουσας», προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA) υποχώρησε.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, η τουρκική πλευρά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης ζήτησε τη στρατιωτική στήριξη της Τουρκίας, μετά από το σχετικό μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, με τον διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, να διαμηνύει ότι η Τουρκία θα «τιμήσει αυτήν τη συμφωνία».

«Η κυβέρνηση της Λιβύης έχει ζητήσει τη στρατιωτική στήριξη της Τουρκίας. Όπως είπε ο πρόεδρος Ερντογάν, ασφαλώς και θα τιμήσουμε τη συμφωνία μας. Είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην προστασία των κοινών μας συμφερόντων και στην εγκαθίδρυση σταθερότητας στη Μεσόγειο», τόνισε ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Την ετοιμότητα των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων για να παραταχθούν στη Λιβύη, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, διεμήνυσε, νωρίτερα σήμερα και η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το Anadolu.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ