Αρχείο

Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ για το κόλπο γκρόσο του Σόρος με το νέο think tank για τους πολέμους

Από το καλοκαίρι το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει αποκαλύψει το νέο κόλπο του Σόρος και πως ετοιμάζει νέο think tank για τους πολέμους. Από την περασμένη Τετάρτη αυτό το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή!

Το εν λόγω think tank υπέρ της ειρήνης που χρηματοδοτείται από τους Τζορτζ Σόρος και ο Charles Koch ξεκίνησε την Τετάρτη.

Το Quincy Institute for Responsible Statecraft θα επικεντρωθεί στην προώθηση της ειρήνης και της διπλωματικής συμφωνίας και όχι στον πόλεμο και τη στρατιωτική δράση στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Τα Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Soros και το Ίδρυμα Charles Koch, τα οποία συνήθως βρίσκονται στις αντίθετες πλευρές του διαδρόμου, βοηθούν στη χρηματοδότηση του νέου think tank, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

"Η χρηματοδότηση των διαμεσολαβητών διασφαλίζει την ανεξαρτησία του Ινστιτούτου Quincy και ενισχύει την ικανότητά του να προωθήσει την ατζέντα υπέρ της ειρήνης με Δημοκρατικούς και Ρεμπουμπλικανούς νομοθέτες και διοικήσεις", ανέφερε η ανακοίνωση.

Το ινστιτούτο θα καταπολεμήσει τον τρόπο με τον οποίο «η στρατιωτική παρέμβαση έχει καταστεί αδυναμία» στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και «ειρηνεύοντας τη σπάνια εξαίρεση», μετατρέποντας τις θεωρίες των μαχητικών συγκροτημάτων σε προτάσεις πολιτικής. Το think tank πήρε το όνομά του από τον πρώην Πρόεδρο John Quincy Adams με αφορμή μια ομιλία που έκανε ως υπουργός Εξωτερικών το 1821.

"Σε μια αξέχαστη διεύρυνση που δόθηκε πριν από διακόσια χρόνια, ο υπουργός Εξωτερικών John Quincy Adams προειδοποίησε ότι αν η Αμερική πάει στο εξωτερικό,αναζητώντας τέρατα για να καταστρέψει , θα θέσει σε κίνδυνο όλα όσα υποστηρίζει το έθνος", δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου Quincy Andrew Bacevich.

Η ανακοίνωση του Ινστιτούτου Quincy ανέφερε ακόμη μια μελέτη της Pew Research που διαπίστωνε ότι το 62% των Αμερικανών ερωτηθέντων λένε ότι ο Πόλεμος του Ιράκ δεν το αξίζει και το 59% λένε το ίδιο για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Το Ινστιτούτο Quincy θα ξεκινήσει με τέσσερις τομείς εστίασης, αρχής γενομένης από τον Ending Endless War, ο οποίος θα επικεντρωθεί στο πώς η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ παρέμεινε στρατιωτικοποιημένη. Το επόμενο θέμα θα είναι η δημοκρατική αμερικανική εξωτερική πολιτική, η οποία θα μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος έχει περισσότερη εξουσία για τον πόλεμο και την ειρήνη από τους τακτικούς πληθυσμούς που επηρεάζονται από τη δράση των ΗΠΑ.

Από το επόμενο έτος, τα θέματα της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ασίας θα καλυφθούν σε δημοσιευμένες εκθέσεις, καθώς και θέματα όπως η απομάκρυνση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και ο τρόπος με τον οποίο θα ενθαρρυνθεί η συμμετοχή της Κίνας στις προσπάθειες για την αλλαγή του κλίματος.

Το ινστιτούτο απαρτίζεται από 14 μέλη ιδρυτικό προσωπικό και 40 υποτρόφους μη μονίμους , συμπεριλαμβανομένων των μελετητών, επαγγελματιών και δημοσιογράφων. Ένα online φόρουμ δημοσίευσης με την επωνυμία Responsible Statecraft θα παρουσιάζει ειδήσεις, απόψεις και αναλύσεις εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ