Αρχείο

Παρέμβαση Χαφτάρ: Καλεί το ΣΑ του ΟΗΕ να μπλοκάρει την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης - Προς ψήφιση σήμερα στην Τουρκική βουλή (upd)


Ανανέωση 11:08

Τη δική του απάντηση–καταδίκη για το σύμφωνο θαλάσσιας οριοθέτησης μεταξύ Τουρκίας – Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης (GNA) έδωσε ο Διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ιστοσελίδα Αawsat, κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβει για να αντιμετωπίσει και να ματαιώσει τα τουρκικά σχέδια που στοχεύουν στην «αποκατάσταση της καταστρεπτικής επιρροής της στην περιοχή».

Σε δήλωση, περιέγραψε το GNA ως «νεκρό εγκέφαλο», λέγοντας ότι δεν έχει την εντολή να υπογράψει τέτοιες συμφωνίες, επομένως, αυτές καθίστανται άκυρες. Επιπλέον, χαρακτήρισε τη συμφωνία Τουρκίας – GNA ως «επιθετική πράξη που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα».

«Η Τουρκία έχει γίνει άμεση απειλή για τα συμφέροντα του λαού της Λιβύης», προειδοποίησε ο Χαφτάρ.

Aρχικό κείμενο 10:59

Η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη θα τεθεί προς ψήφιση σήμερα, στο τουρκικό κοινοβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. 

Άγκυρα και Λιβύη έρχονται πιο κόντα και θα φέρουμε με αυτό τον τρόπο την ειρήνη στην Α. Μεσόγειο, συμπλήρωσε.

NEA NAVTEX ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Σήμερα το πρωί προχώρησε στην έκδοση παράτυπης NAVTEX από τον σταθμό της Αττάλειας που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να το πράττει εντός ελληνικής περιοχής.

Με αυτή δεσμεύει παράτυπα την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης στις 9 Δεκεμβρίου από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο εμμέσως το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να διενεργεί και να συντονίζει μόνο αυτή σε περιοχή δικής της δικαιοδοσίας επιχειρήσεις και ασκήσεις αυτού του είδους.
https://twitter.com/Haber7/status/1202508587077115911?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...