Αρχείο

UEFA: Πειθαρχική έρευνα για την Τουρκία και τη Βουλγαρία

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου τις τελευταίες ημέρες έχει δείξει έναν πολύ κακό εαυτό, με την Τουρκία να χαιρετά στρατιωτικά, συμπαραστεκόμενη στην στρατιωτική εισβολή στη Συρία και τους φίλαθλους της Βουλγαρίας να χαιρετούν ναζιστικά και να αναφέρονται με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς απέναντι στους αντιπάλους. 

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν θα αφήσει να περάσουν απαρατήρητα τα περιστατικά με τη Βουλγαρία (ρατσιστικά συνθήματα) και την Τουρκία.

Για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020 και συγκεκριμένα στις αναμετρήσεις της Βουλγαρίας με την Αγγλία και της Γαλλίας με την Τουρκία έγιναν δυο σοβαρά περιστατικά που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο.

Οι Βούλγαροι φίλαθλοι εκτός ότι χαιρέτησαν ναζιστικά, φώναζαν και ρατσιστικά συνθήματα κατά των Άγγλων διεθνών, ενώ στο Παρίσι οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρέτησαν στρατιωτικά μετά το γκολ που σημείωσαν στη Γαλλία με φόντο τα όσα γίνονται στη Συρία.

Η UEFA έκανε γνωστό πως ένας ανεξάρτητος επιθεωρητής του ηθικού και πειθαρχικού κώδικα ανέλαβε πειθαρχική έρευνα για να εξετάσει αν ο χαιρετισμός των Τούρκων είχε πολιτική χροιά.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν ανέφερε πως η μάστιγα του ρατσισμού ήταν μια μακρινή ανάμνηση, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται πως ήταν ένας εφησυχασμός.

Ο ισχυρός άνδρας της UEFA σημείωσε επίσης πως η άνοδος του εθνικισμού σε όλη την Ευρώπη έχει πυροδοτήσει μια τραγική συμπεριφορά και μερικοί έχουν αναλάβει να σκεφτούν ότι ένα ποδοσφαιρικό πλήθος είναι το σωστό μέρος για να δώσει φωνή στις άσχημες απόψεις τους και έκανε γνωστό πως η UEFA, σε στενή συνεργασία με το δίκτυο FARE (Football Against Racism Europe) θα εντοπίσει και θα αντιμετωπίσει τη ρατσιστική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των αγώνων και  δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για να εξαλείψει αυτή την ασθένεια από το ποδόσφαιρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Συριακός Στρατός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεφτιλίζονται οι Τούρκοι στη Συρία: Λιποτακτούν οι τζιχαντιστές μισθοφόροι - Του συλλαμβάνει στα σύνορα ο τουρκικός στρατός

Ανακατέλαβε νέες περιοχές νοτιοανατολική Ιντλίμπ ο Συριακό Στρατός - Εντατικοποιούνται οι επιχειρήσεις τις επόμενες...