Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια! - «Μάχες» με τα ΜΑΤ (upd)

 Ανανέωση: 22:33  

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στην περιοχή των Εξαρχείων στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της πρόωρης αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Περισσότερα σε λίγο….

Αρχικό κείμενο

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην Αθήνα.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 1.000 άνθρωποι και ξεκίνησε από τα Εξάρχεια και το σημείο όπου έγινε η δολοφονία του Αλέξη (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).

Στόχος των διαδηλωτών ήταν να φτάσουν στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων για να διαμαρτυρηθούν, ωστόσο δυνάμεις της αστυνομίας είχαν κλείσει την πρόσβαση προς το Α.Τ.

Η πορεία, αφού διέσχισε την οδό Σόλωνος, επέστρεψε στα Εξάρχεια.

Το κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη»

Το αίμα δεν είναι νερό – Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα

Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.

Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00μμ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).

Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη την αξιοπρέπεια

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ