Αρχείο

Η νέα τάξη πραγμάτων βάζει φιλολαϊκή μάσκα! Νέο φόρο πλούτου ζητάει ο Σόρος και η παρέα του

H Νέα Τάξη Πραγμάτων όπως έχει διαφανεί από τις δράσεις της εδώ και καιρό τα έχει βάλει με τα φιλολαϊκά πατριωτικά κινήματα, των οποίων η ρητορική ακούγεται δελεαστική στα αυτιά των ψηφοφόρων.

Χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλησε το, λέει ο λαός κι από ότι φαίνεται , αφού η ΝΤΠ δεν κατάφερε , όπως διεφάνη και στις Ευρωεκλογές, να πλήξει τα λαϊκά κινήματα, άλλαξε τακτική και τώρα υιοθετεί την φιλολαϊκή γραμμή τους!

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος και μέλη των οικογενειών Gund και Pritzker συγκαταλέγονται μεταξύ των πλουσιότερων επιχειρηματικών ηγετών του κόσμου και προχώρησαν στην πρωτοβουλία να υπογράψουν μια επιστολή που καλεί για νέο φόρο πλούτου των ΗΠΑ.

Ο Σόρος και οι άλλοι υπογράφοντες ισχυρίζονται ότι ένας φόρος 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων επί του ενεργητικού άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων και πρόσθετος φόρος 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων θα μπορούσε να δημιουργήσει φορολογικά έσοδα ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για δέκα χρόνια.

Η επιστολή, που κυκλοφόρησε σήμερα, απευθύνθηκε στους "Προεδρικούς υποψηφίους του 2020", υποστηρίζει ότι "η Αμερική έχει ηθική και οικονομική ευθύνη να φορολογήσει περισσότερο τον πλούτο μας. Ένας φόρος περιουσίας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, στη βελτίωση της οικονομίας, στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγείας, στη δίκαιη δημιουργία ευκαιριών και στην ενίσχυση των δημοκρατικών μας ελευθεριών. Η καθιέρωση ενός φόρου περιουσίας είναι προς το συμφέρον της δημοκρατίας μας. "

Η επιστολή παρουσιάζεται ως «πρόσκληση για δράση» που αντιμετωπίζει το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ των πλουσιότερων κόσμων και ισχυρίζεται ότι εκατομμύρια Αμερικανοί μεσαίου εισοδήματος πληρώνουν ήδη φόρο περιουσίας με τη μορφή φόρων ιδιοκτησίας στην πρωταρχική μορφή του πλούτου ,  το σπίτι τους.

"Το επόμενο δολάριο των νέων φορολογικών εσόδων θα πρέπει να προέρχεται από τους πιο οικονομικά τυχερούς, όχι από μεσαίου και χαμηλότερου εισοδήματος Αμερικανούς".

Μάλιστα η επιστολή ονομάζει τη γερουσιαστή Elizabeth Warren, τον δήμαρχο Pete Buttigieg και τον εκπρόσωπο Beto O'Rourke, ως υποστηρικτές της ιδέας του φόρου περιουσίας. Στην επιστολή δεν αναφέρεται ο γερουσιαστής Bernie Sanders.

Ο Sanders στο παρελθόν έχει υποστηρίξει ένα σχέδιο φορολογίας περιουσίας με επιτόκια έως και 77% σε κληρονομιές άνω των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Ocasio-Cortez από την πλευρά της δήλωσε ότι το εισόδημα άνω των $ 10 εκατομμυρίων μπορεί να χρειαστεί να φορολογηθεί μέχρι 70%.

Ο πλήρης κατάλογος των υπογραφόντων περιλαμβάνει τα εξής "μπουμπούκια": Louise J. Bowditch, Robert S. Bowditch, Abigail Disney, Sean Eldridge, Stephen R. Αγγλικά, Agnes Gund, Catherine Gund, Nick Hanauer, Arnold Hiatt, Chris Hughes, Molly Munger, Regan Pritzker, Rosenstein, Stephen M.Silberstein, Ian T. Simmons, Liesel Pritzker Simmons, Alex Soros, George Soros.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ