Αρχείο

Ένα βήμα πριν από πόλεμο ΗΠΑ-Τουρκίας; Στενή συνεργασία Ελλήνων και Αμερικανών βατραχανθρώπων - Όλα τα σενάρια που εξετάζονται

Σύμφωνα με το άρθρο μας με τίτλο (Οι Ρώσοι «βλέπουν» πόλεμο ΗΠΑ-Τουρκίας: Εν αναμονή τουρκικών επιχειρήσεων κατά του YPG στη Συρία – Ισχυρή παρουσία αμερικανικών δυνάμεων), πρώτοι είχαμε επισημάνει ότι έρχεται «πόλεμος» Τουρκίας-ΗΠΑ, σύμφωνα με έγκυρο ρωσικό δημοσίευμα σε μια επιβεβαίωση πολλών ερμηνειών και «μηνυμάτων» που μας έρχονται πλέον από παντού. 

Οι ΗΠΑ πήραν οριστικά και αμετάκλητα δεσπόζουσα θέση γύρω και κοντά στην τουρκική επικράτεια έχοντας κατανοήσει την ολοκληρωτική αλλαγή πλεύσης του Ερντογάν και την προσκόλληση του σε Ρωσία και Κίνα, για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που φαντάζονται πολλοί.

Τραμπ και Ερντογάν όμως θα κοντραριστούν εκτός αυτών των διαφορετικών λόγων και για την κυριαρχία επί μιας μεγάλης έκτασης στην Α.Μεσόγειο, που αποτελεί προνομιακό χώρο για τις ΗΠΑ και την Ρωσία πλέον λόγω υδρογονανθράκων και όχι μόνο.

Η Ελλάδα κάπου εδώ όμως, εντελώς αιφνιδιαστικά εισέρχεται στο παιχνίδι ως βασικός "παίκτης" και "εταίρος" των ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι εξαφανίζονται από τα σχέδια της Ουάσιγκτον.

Ελληνικές και αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα ελέγχουν όλη αυτήν την τεράστια έκταση από κοινού πλέον.

Το κύριο ρόλο θα αναλάβουν οι «ελληνικές ειδικές δυνάμεις» οι οποίες εκπαιδεύονται μαζί με Αμερικανούς εδώ και δύο χρόνια εντατικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για μια νέα ακόμα πιο σημαντική αποστολή για τον ελληνισμό, ενώ την ίδια στιγμή «εξοβελίζεται» ολοκληρωτικά  η Τουρκία.

Ο υπουργός άμυνας κ. Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στον νέο τομέα ευθύνης που αναμένεται να κληθεί να αναλάβουν οι ειδικές δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο ίδιος το τόνισε χθες κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» λέγοντας: «Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη μιας περιοχής, ιδιαίτερα αυτής που είναι μεταξύ της Κρήτης, του Σουέζ, της Κύπρου και της Μάλτας, όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση παράνομων όπλων, πετρελαίου, ναρκωτικών, που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία. Άρα αναλαμβάνουμε έναν τομέα ευθύνης που θα πρέπει να μας βάλει μπροστά, ως μια χώρα ενήμερη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

Η δική σας εκπαίδευση, τους τελευταίους μήνες, σε θάλασσα και στεριά, θα οδηγήσει τις επόμενες εκπαιδεύσεις».

Μιλάμε για μια τεράστια περιοχή που θα εμπλέξει ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και φυσικά τις ειδικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η αμυντική συνεργασία των Ελλήνων βατραχανθρώπων με τους Αμερικανούς υποβρύχιους κομάντος στη Σούδα αλλά και αλλού είναι κάτι παραπάνω από στενές το τελευταίο διάστημα.

Επίλεκτοι Έλληνες κομάντος μαζί με Αμερικανούς ειδικούς προετοιμάζονται εντατικά για να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις τεράστιες προκλήσεις στην Α.Μεσόγειο, χωρίς την παρουσία των «συμμάχων» Τούρκων που έχουν χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη και του τελευταίου «φιλότουρκου» Αμερικανού αξιωματούχου.

Σύμφωνα όμως και με τον ειδικό επί των γεωπολιτικών θεμάτων κ. Θ Καρυώτη η Τουρκία απειλεί πραγματικά σοβαρά τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

«Όπως γνωρίζετε, η Κίνα έχει παρανόμως εγκλωβίσει τις ΑΟΖ των γειτονικών της κρατών παριστάνοντας ότι τους ανήκει έτσι πράττει και η Τουρκία.

Υποψιάζομαι ότι η Τουρκία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Κίνας.

Ήδη ο Ερντογάν μιλά για συνεκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι θέλουν συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με τη Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο και φτάνουν μέχρι τη Λιβύη!», αναφέρει ο ίδιος.

Μιλάμε για μια περιοχή την οποία όμως έχει οριοθετηθεί «αυστηρά» ως καθαρά αμερικανικών συμφερόντων από τον ίδιο τον Αμερικανό Α/ΓΕΕΔ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας παράλληλα τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ως τον κύριο σύμμαχο των ΗΠΑ σε όλη αυτή την έκταση.  

Είναι αλήθεια λοιπόν ότι οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους ευρίσκονται σε πάρα πολύ κακό επίπεδο, ενώ ο Ερντογάν ταυτόχρονα ονειρεύεται μεγαλεία και ισχυρή περιφερειακή παρουσία χωρίς να ρωτήσει όμως την Ουάσιγκτον.

Μεταξύ άλλων, η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και την κατάσταση της οικονομίας της, ενώ συχνές είναι οι διαφωνίες και για τους χειρισμούς στη Συρία και σε όλη την Α.Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι κατηγορούν τις ΗΠΑ επίσης ότι στοχεύουν δυναμικά πλέον να αλλάξουν τον χάρτη της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου, δημιουργώντας έναν «αμερικανικό άξονα» που θα εκτείνεται από την Ουγγαρία μέχρι τον Περσικό κόλπο.

Στην τελευταία ετήσια έκθεση τους για την Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας (NSS), οι Αμερικανοί δεν ανέφεραν πουθενά στην κυριολεξία την Τουρκία σε μια πρωτοφανή κίνηση που θα καθορίσει τελεσίδικα τα γεγονότα τα επόμενα χρόνια.

Η μελέτη των 68 σελίδων, η οποία κυκλοφόρησε από τον αμερικανικό τύπο, αναφέρει την Ελλάδα ως σύμμαχο των ΗΠΑ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η θέση της αναβαθμίζεται πλέον κατακόρυφα.

Είναι πασιφανές, οι Τούρκοι δεν είναι πλέον «χρήσιμοι» στις ΗΠΑ, όπως είναι τώρα η Ελλάδα και σε συνδυασμό με το Κουρδικό, την Συρία, το Αιγαίο και το θέμα των Στενών, αργά ή γρήγορα θα έρθουν σε σύγκρουση στρατιωτικού τύπου με τους Αμερικανούς σε μια επανάληψη της περιόδου του 1919 και του περιβόητου ανατολικού ζητήματος.

Μια σύγκρουση η οποία θα μεταβάλλει αποφασιστικά τον χάρτη της περιοχής μας, επιφέροντας τέτοιες αλλαγές που θα παρομοιάζονται  μόνο με την πτώση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

https://www.youtube.com/watch?v=09ZSOLwiPc4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...