Αρχείο

700 Μετανάστες εισέβαλαν σε πόλη στην Ισπανία με όπλα - Μάχες με συνοριοφύλακες - 100 τραυματίες


Σκηνές τρόμου σε πόλη στα ισπανικά σύνορα όπου πάνω από 700 μετανάστες εισέβαλαν κρατώντας αυτοσχέδια όπλα!

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το RT.com το περιστατικό συνέβη στην ισπανική πόλη Θέουτα που βρίσκεται στην αφρικανική ήπειρο. Ακολούθησε μάχη με τους συνοριοφύλακες και περισσότεροι από 100 μετανάστες τραυματίστηκαν.

https://www.youtube.com/watch?v=5cD88I-FKgI

Συνοριοφύλακες συνέλαβαν εκατοντάδες μετανάστες στη μαροκινή πλευρά και ακόμα περισσότεροι κρατούνται στη Θέουτα, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή και το τοπικό υποκατάστημα του Ερυθρού Σταυρού δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι 132 μετανάστες υπέστησαν τραυματισμούς, ενώ 11 έπρεπε να μεταφερθούν σε τοπικό νοσοκομείο.

Κάποιοι από αυτούς κόπηκαν με συρματόπλεγμα ενώ προσπαθούσαν να ανέβουν στο φράχτη των συνόρων και άλλοι υπέστησαν κατάγματα. Μερικοί συνοριοφύλακες κάηκαν καθώς οι μετανάστες τους επιτέθηκαν με σπιτικά φλογοβόλα, προσπαθώντας να αποφύγουν τη σύλληψη.

Επίσης, οι μετανάστες πάλεψαν από τους συνοριοφύλακες με ξύλα, πέτρες και σπρέι που περιέχουν παραφίνη.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πηγές από την αστυνομία που λένε ότι το περιστατικό είναι μία από τις «πιο βίαιες και πολυάριθμες εισόδους» των αιτούντων άσυλο τους τελευταίους μήνες.

Η Θέουτα είναι ένα από τα δύο ισπανικά εδάφη στη Βόρεια Αφρική, μαζί με τη Μελίλια. Η πόλη είναι ένας κόμβος για τους Αφρικανούς μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ