Αρχείο

Δαιμονισμένος καλλιτέχνης «σταύρωσε» τον Άγιο Βασίλη έξω από εκκλησία

«It’s ho-ho-horrifying!». Πράγματι, η είδηση που μεταδίδει η «New York Post» είναι τρομακτική, ακριβώς έτσι όπως την περιγράφει η εφημερίδα. Ένας καλλιτέχνης επέλεξε να εκθέσει ένα «απαγορευμένο» έργο του έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου, του Ρωμαιοκαθολικού καθεδρικού ναού στις Ηνωμένες Πολιτείες, διακοσμημένο σε νεο-γοτθικό στυλ.

Ο πίνακας του ζωγράφου Robert Cenedella απεικονίζει τον Άγιο Βασίλη κρεμασμένο στον Σταυρό του Χριστού, πάνω από πολλά παιδικά δώρα, ένας συμβολισμός που ενόχλησε περαστικούς, όπως και τους κριτικούς που «έκοψαν» το συγκεκριμένο δημιούργημα από την Έκθεσή του.

«Ντροπή. Θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον βλάκας, για να χαλάς το Πνεύμα των Χριστουγέννων και τα όνειρα των παιδιών», δηλώνει ένας περαστικός.

Από την πλευρά του ο καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι ο πίνακας δεν έχει εικονοκλαστική προσέγγιση, ωστόσο, έχει ως μοναδικό σκοπό να ερεθίσει τον θεατή να επιστρέψει στις πραγματικές ρίζες του χριστιανισμού και τον τρόπο που θα έπρεπε να εορτάζονται τα Χριστούγεννα.

Ο Robert Cenedella

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ