Αρχείο

Συναγερμός στην Ινδία: Επιβάτης πτήσης είχε μετατρέψει το κινητό του σε βόμβα!

Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού τέθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ινδία, μετά τον εντοπισμό «βόμβας-κινητού» σε αποσκευές επιβάτη, στο αεροδρόμιο της πόλης Μανγκαλούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτήση 6Ε877 που επιχείρησε να «παγιδεύσει» με «εκρηκτικά» ο άνδρας που συνελήφθη, θα απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Μανγκαλούρου με προορισμό το Ντουμπάι.

Από τον έλεγχο που έγινε στις αποσκευές βρέθηκε το κρυμμένο κινητό, το οποίο είχε μετατραπεί σε «βόμβα». «Όταν σκανάραμε τις αποσκευές, διακρίναμε ένα ύποπτο δέμα. Από τον οπτικό έλεγχο περάσαμε στον φυσικό, ανοίγοντας επί τόπου τη βαλίτσα. Τότε ανακαλύψαμε το ειδικά διαμορφωμένο κινητό», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας ελέγχου στο αεροδρόμιο της Μανγκαλούρου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο κατέφτασαν κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής, αλλά και της πυροσβεστικής για την εξουδετέρωση του μηχανισμού, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το υλικό που είχε τοποθετηθεί μέσα στο κινητό, δεν ήταν εκρηκτική ύλη.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή της ινδικής αστυνομίας, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δοκιμαστικό μεταφοράς εκρηκτικών υλών, ώστε να διαπιστωθούν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο και το επίπεδό τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σίσι - Χαφταρ
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη! Προς τελική υπογραφή συμφωνία Αιγύπτου-Λιβύης για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους - "Στα κάγκελα" οι Τούρκοι - Ο αντίκτυπος για την Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας που οριοθετεί τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Λιβύης ξεχώρισε ως ένα από τα πιο κρίσιμα...
Μέση Ανατολή 0

"Φωτιά" παίρνει η Συρία μετά την δολοφονία Αμερικανών στρατιωτών από τον ISIS - Έξαλλος ο Τράμπ απειλεί θεούς και δαίμονες - Ανίκανες Τουρκία-Συρία να εγγυηθούν την ασφάλεια

Τρομοκράτης του ISIS άνοιξε πυρ εναντίον κοινής περιπολίας κοντά στην Παλμύρα, σκοτώνοντας δύο Αμερικανούς στρατιώτες...