Αρχείο

Η απάντηση του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής σχετικά με την τέλεση Αγιασμού στην μασονικής προέλευσης Λέσχη «Lion’s Club»

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων: «Βρέθηκα στον αγιασμό μίας Στέγης Αγάπης ως πνευματικός πατέρας»

Απάντηση επιχείρησε να δώσει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής στο πρόσφατο δημοσίευμά μας: Αγιασμός σε μασωνική λέσχη από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας – Τι λέει η Εκκλησία της Ελλάδος για την μασονία. Μόνο που ουσιαστικά δεν δόθηκε καμία απάντηση, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς παρακάτω. Αναφέρει μόνο ότι «η ανακοίνωση δεν έχει ούτε ένα ίχνος αληθείας» δεν μας λέει όμως ποια είναι η αλήθεια κατά τη γνώμη του, ώστε να μπορέσουμε και εμείς να καταλάβουμε που είναι τα «ψεύδη» μας και να ζητήσουμε συγνώμη αν πράγματι το έχουμε κάνει.

Επίσης λέει «ο αγιασμός τελέστηκε αποκλειστικά για τη Στέγη Αγάπης, την οποία δημιούργησαν όλοι οι Κομοτηναίοι και συνεισέφεραν όλοι, Περιφέρεια, Δήμος και άλλοι φορείς.» και μας γεννιέται η απορία : Τότε Σεβασμιώτατε γιατί δεν ανήκει η στέγη στην τοπική Εκκλησία; Υπάρχουν λέσχες ανώτερες της τοπικής Εκκλησίας; Ή γιατί δεν ανήκει στο Δήμο ή στην Περιφέρεια; Θέλετε να μας πείτε ότι η λέσχη έχει αναλάβει ρόλο Εκκλησίας, Δήμου ή Περιφέρειας; Από που πηγάζει η χρηματοδότηση αυτής της παγκόσμιας λέσχης; Ποιος είναι ο ιδρυτής της; Έχετε εσείς κάποια σχέση με αυτόν και τα «πιστεύω» του;

Είναι πραγματικά στενάχωρο όταν αναγκαζόμαστε να γνωστοποιήσουμε εμείς σε έναν Ιεράρχη για το ποιόν συγκεκριμένων μασονικών Λεσχών. Ταπεινή μας γνώμη είναι ότι θα έπρεπε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος να ενημερωθεί καλύτερα για την προέλευση της συγκεκριμένης λέσχης. Εμείς δεν συκοφαντήσαμε κανέναν, θα μπορούσαμε κάλλιστα να θεωρήσουμε ότι Ιεράρχης που ευλογεί μασόνους είναι και αυτός μασόνος. Δεν θέλουμε όμως να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Θεωρούμε ότι απλά ο Σεβασμιώτατος έχει άγνοια για την ιστορία της συγκεκριμένης λέσχης και ευχόμαστε τώρα που του δόθηκε η ευκαιρίας να ενημερωθεί και να μη το επαναλάβει για την αποφυγή σκανδαλισμού του ποιμνίου του και όχι μόνο.

Η μασονία κρύβει το πραγματικό πρόσωπό της στην Ελλάδα και εμφανίζεται δημόσια με προσωπείο «νομικών προσώπων». Πίσω από τα Ίδρυμα όπως η Λέσχη Lions κρύβεται και δρα η Μεγάλη στοά της Ελλάδος. Και πίσω από το σωματείο Τεκτονική Ένωσις κρύβεται και δρα το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού. Πίσω από το προσωπείο κοινωνικών και φιλανθρωπικών σωματείων δρουν οι τεκτονικές στοές. Η μασονία κρατά μυστική τη μορφή της οργάνωσης, τη διδασκαλία και τη δράση της. Το μυστηριώδες Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού στην Ελλάδα, εκτελεί τις αποφάσεις της Διεθνούς της μασονίας. Αποφάσεις που εκπορεύονται από ξένα «κέντρα» και ρυθμίζουν θέματα καίριας σημασίας για τον τόπο μας. Δεν μπορούμε λοιπόν ως Εκκλησία να στηρίζουμε τέτοιας μορφής ψεύτικης φιλανθρωπία. Η πραγματική φιλανθρωπία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο μέσα από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του Σεβασμιωτάτου από σχετική δημοσίευση στον τοπικό τύπο:

ΠτΘ: Σεβασμιώτατε, τι έχετε να πείτε για τα δημοσιεύματα που διατείνονται ότι τελέσατε «αγιασμό σε μασονική λέσχη» κάτω μάλιστα από συγκεκριμένη φωτογραφία;
Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής: Διαβάζοντας το δημοσίευμα εξεπλάγην και εγώ γιατί όλη αυτή η ανακοίνωση δεν έχει ούτε ένα ίχνος αληθείας.
Πρώτον αναφέρουν ότι πήγα σε μία μασονική λέσχη.  Δεν θα μπορούσα να πάω εκεί. Δεν είχα ποτέ σχέση με τους ανθρώπους  αυτούς και επίσης σύμφωνα με τα θέσμια της εκκλησίας, όπως εκφράζονται στην υπ’ αριθ. 1395/28.03.2014 Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, «ο Τεκτονισμός στηλιτεύεται ως σύστημα συγκρητιστικών δοξασιών, του οποίου η σκοτία φύση είναι άκρως αντίθετη προς την εν πλήρει φωτί χριστιανική αλήθεια» και, επομένως, «η ιδιότητα του Τέκτονα υπό οποιαδήποτε μορφή είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του Χριστιανού ως μέλος του Σώματος του Χριστού».

Δεύτερον ο αγιασμός τελέστηκε αποκλειστικά για τη Στέγη Αγάπης, την οποία δημιούργησαν όλοι οι Κομοτηναίοι και συνεισέφεραν όλοι, Περιφέρεια, Δήμος και άλλοι φορείς. Μία Στέγη Αγάπης  στην οποία ήδη διαμένουν μία γυναίκα με δύο παιδιά που δεν είχαν πού να μείνουν. Και θα μείνουν εκεί και άλλοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα στέγασης. Πήγα εκεί ως πνευματικός πατέρας. Για όποιον καλοπροαίρετο λοιπόν θέλει να μάθει την αλήθεια, αυτή είναι δια στόματός μου. Γι αυτούς που θέλουν να σπέρνουν ειδήσεις τέτοιου τύπου, ο Θεός να είναι μαζί τους.

ΠτΘ: Σεβασμιώτατε, όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα αναληθές κείμενο, «έντεχνα» φιλοτεχνημένο.  Δεν σας ενοχλεί αυτό, ούτε η πρόθεσή του;
Μ.Μ.:
Εμείς έχουμε πρότυπο τον Χριστό μας. Πριν μία εβδομάδα αυτό μας δίδασκε. Σήμερα έχουμε Παρασκευή. Την προηγούμενη Παρασκευή ανέβηκε στον Σταυρό μόνο με ψεύδη. Δεν μπορεί να είναι η δική μας ζωή μακριά από του Χριστού. Εντάξει είναι πικρό ποτήρι, ειδικά  μάλιστα όταν πρόκειται για συκοφαντία και ψέματα. Αλλά αυτή είναι η ζωή του κάθε Χριστιανού, πόσο μάλλον δε του Επισκόπου.

ΠτΘ: Δηλαδή το λησμονάτε, δεν στεναχωριέστε ως άνθρωπος;
Μ.Μ.:
Το θέμα αυτό με στεναχωρεί μεν ανθρωπίνως, πρέπει όμως να το ξεπεράσουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ