Αρχείο

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης και στρατιωτικό νόμο στην Ελλάδα βλέπουν οι ΗΠΑ -Τί αναφέρουν (upd)

Aνανέωση από 09.00

«Προφητείες » σοκ από τις ΗΠΑ.Προβλέπουν κήρυξη έκτακτης ανάγκης και στρατιωτικό νόμο ώστε να περάσουν τα μέτρα λιτότητας. Η κυβέρνηση του Ν.Τραμπ ζήτησε κατεπείγουσα έκθεση για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, όπως και έγινε, οι αναλυτές του παρουσίασαν την έκθεση με ημερομηνία 16/3/2017 με τίτλο «Ελλάδα: Μια δημοκρατία σε κρίση»

Σύμφωνα, λοιπόν με αυτήν, η φτώχεια, η εγκληματικότητα, η διαφθορά, η παράνομη μετανάστευση και η απονομιμοποίηση του πολικού συστήματος είναι οι τελείες τις οποίες, αν κάποιος συνδέσει, φτάνει στο άρθρο 48 του Ελληνικού Συντάγματος, «το οποίο καθορίζει πότε η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών».

Εν όψει όμως της επιβολής νέων φόρων, νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και με την Τουρκία να στέλνει περισσότερους μετανάστες στην Ελλάδα, «η χώρα δεν θα μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς στρατιωτικό νόμο», ώστε να μπορούν να επιβληθούν αυτές οι πολιτικές στον πληθυσμό της, αναφέρει η Δημοκρατία.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανάλυση, ένα πιθανό σενάριο είναι ότι οι Γερμανοί θα αναγκάσουν τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές. Αν συμβεί αυτό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κερδίσουν τις εκλογές. Για να αντιμετωπίσουν την οργή του ελληνικού λαού ( που θα πρέπει να πληρώσει ακόμη περισσότερους φόρους, όπως θέλουν οι Γερμανοί), η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή η ανάλυση των Αμερικανών έρχεται μετά τα σενάρια εκλογικού διαγγέλματος  χτες από το πρακτορείο Reuters.

«Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας δεν είναι άνθρωπος με κακές προθέσεις και προσπαθεί εντός των ορίων που οι δανειστές του αφήνουν να διαπραγματευτεί όσο σκληρά γίνεται για την χώρα του. Ξέρει πολύ καλά ότι η Ελλάδα για να επιβιώσει πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ και την ΕΕ. Γνωρίζει επίσης όπως και ο ελληνικός λαός, ότι η ελληνική Ιστορία, οι ελληνικές αξίες και η ελληνική Γεωπολιτική πάντα βρίσκονται κοντά στις ναυτικές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία. Η Ελλάδα ουδέποτε μπόρεσε να συνδεθεί με τις ηπειρωτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις».

«... Την ίδια στιγμή ο αγαπημένος στόχος των ελληνικών ΜΜΕ είναι ο πρόεδρος Ν.Τραμπ και ο ειρηνική και αληθινά δημοκρατική πολιτική επανάσταση που τον έφερε στην εξουσία.»

«Η φτώχεια, η εγκληματικότητα, η διαφθορά, η παράνομη μετανάστευση και η απονομιμοποίηση του πολτικού συστήματος συνδέονται άμεσα με το άρθρο 48 του ελληνικού Συντάγματος. Αυτό το άρθρο καθορίζει πότε η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και πότε μπορεί να ενεργοποιηθεί η κατάσταση εκτάτου ανάγκης κατόπιν ταραχών, πολιορκίας ή κτυπημάτων εσωτεριικών εχθρών»

Με περισσότερους φόρους , με περισσότερες περικοπές σε συντάξεις και μσιθούς και με την Τουρκία να στέλνει μετανάστες στην Ελλάδα δεν μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί χωρίς η κυβέρνηση να κηρύξει στρατιωτικό νόμο για να επιβάλλει τις πολιτικές της στον πληθυσμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό.

Ένα πιθανό σενάριο είναι ότι οι Γερμανοί θα αναγκάσουν τον Τσίπρα να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές. Εάν αυτό γίνει τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα κερδίσουν τις εκλογές αλλά για να ανταπεξέλθουν ενάντια στον θυμό των αριστερών και των Ελλήνων πολιτών που θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα περισσότερους φόρους όπως οι Γερμανοί ζητάνε, η ελληνική κυβέρνησγη θα πρέπει να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Άλλο σενάριο είναι ότι η ΕΕ θα αναγκάσει τον Τσίπρα να συνεργαστεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση που θα επιβάλλει όλους του νέους φόρους και τις περικοπές στις συντάξεις.

Τότε όλοι επαναστατημένοι πολίτες θα εξεγερθούν κατά του πολιτικού συστήματος και θα μεταφέρουν τις συγκρούσεις όχι στην Βουλή αλλά στους δρόμους» αναφέρει η αμερικανική ανάλυση...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...