Αρχείο

ANΥΕΘΑ Δ.Βίτσας: "Έχουμε έτοιμα ακόμη και σενάρια πολέμου με την Τουρκία" - Πάμε για στρατιωτικοποίηση της επικοινωνιακής κρίσης - Τουρκία: "Δεν υποχωρούμε" (βίντεο)

"Έχουμε σενάρια για τα πάντα" είπε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στο Αιγαίο καθώς άπαντες βλέπουν στρατιωτικοποίηση της επικοινωνιακής κρίσης και στο βάθος θερμό επεισόδιο με ανεξέλεγκτη πορεία. Πλέον οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν γιατί η ώρα της κρίσης έφθασε. Θα δείτε παρακάτω νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα Ίμια με ελληνικά και τουρκικά σκάφη να επιδίδονται σε ένα σκληρό κυνηγητό.

«Έχουμε σενάρια για τα πάντα. Δεν ανησυχούμε για θερμό επεισόδιο, αλλά είμαστε και προετοιμασμένοι. Για μας κόκκινη γραμμή είναι η εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία. Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Το ότι το λέει κάποιος, δεν σημαίνει πως υπάρχουν» επισήμανε ο κ. Βίτσας σε μια επικοινωνιακή εμφάνιση που στόχο είχε να καθησυχάσει και να στείλει μήνυμα αποτροπής.

«Λειτουργούμε με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, και ιδιαίτερα μετά την απόφαση για μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, από τον Άρειο Πάγο.

«Γιατί γίνεται αυτό; Θα το συνέδεα με εσωτερικές διεργασίες στην Τουρκία,. Κανένα λόγο σαν χώρα να βοηθήσουμε μία τεχνητή ένταση, αλλά όχι να παίρνουμε και τα πράγματα ελαφρά» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Μόνο κάποιος κουτός θα πίστευε πως ο ελληνικός στρατός δεν είναι σε καλή κατάσταση. Με τα σύγχρονα μέσα όλοι παρακολουθούμε όλους» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δεν πρέπει το προσφυγικό ως όπλο. Διότι δεν είναι πλέον ανθρωπιστικό ζήτημα, αλλά προκλητική ενέργεια».

Σε ερώτηση για την περιβόητη πρόθεση αγοράς των F-35 και για το αν θα ληφθούν υπερκομματικές αποφάσεις για τις προμήθειες και τα εξοπλιστικά, ο κ. Βίτσας είπε:

«Έχουμε εκδηλώσει το ενδιαφέρον μας για το ποια είναι τα πλήρη στοιχεία τους, πόσο κοστίζουν και αν μπορούν να ενταχθούν. Σας διαβεβαιώνω ότι η Τουρκία δεν θα έχει αυτά τα αεροσκάφη πριν το 2021. Όταν συμβεί, θα σημάνει άλλα πράγματα για εμάς. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι πρέπει να συνδράμουν και οι δανειστές μας, διότι ξοδεύουμε πολλά χρήματα εξαιτίας της προκλητικότητας της Τουρκίας».

Η Άγκυρα τραβάει επικίνδυνα το σχοινί στο Αιγαίο. Με στοχευμένη παράγωγη βίντεο από τα Ίμια άλλα και με πραγματικές προκλήσεις κορυφώνει την ένταση μέρα με την ημέρα.

Η Τουρκία οχι μόνον επιμένει στην προκλητικότητά της στο Αιγαίο, αλλά ζητάει και τα ρέστα, μέσω δηλώσεων του ίδιου του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε ερώτηση για την έκδοση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε:

“Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, αν τους φίλους σας τους επιλέγετε τους γείτονές σας δεν τους επιλέγετε. Ο Γιλντιρίμ είπε ότι είναι βασικό να περνάς καλά με τον γείτονες σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνεις υποχωρήσεις, όπως μετέδωσε και η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στιο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι όσο για την Ελλάδα όσο και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Τουρκία είναι ένα καλό πολιτικό υλικό. “Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας το δίκαιο του άλλου”, ανέφερε.

“Για το θέμα στο θέμα της Ελλάδας, των νησιών, των γραμμών μας στο Αιγαίο η στάση μας είναι πολύ καθαρή. Δεν γίνεται η παραμικρή υποχώρησή μας. Και δεν τρομάζουμε στις προκλήσεις. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά, αυτή είναι η αντίληψή μας”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...