Αρχείο

Οι άθεοι «χλευάζουν» την πίστη μας: Ημερίδα κατά της πίστης μας σε πανεπιστήμιο που πληρώνει ο Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος φορολογούμενος

Του Άγγελου Ρούσσου

Drei professoren, vaterland verloren (μτφρ τρεις καθηγητές και η πατρίδα χάθηκε)… Η γνωστή ιστορική ρήση που αποδίδεται στον κορυφαίο ίσως Γερμανό πολιτικό Όττο φον Μπίσμαρκ αποτυπώνει πλήρως την εικόνα των σημερινών πανεπιστημίων, τα οποία εδώ και πολλά χρόνια αντί να αποτελούν εστίες προβληματισμού, κατάθεσης ιδεών και ουσιαστικών συζητήσεων, έχουν μετατραπεί σε προπαγανδιστικά εργαλεία εθνομηδενιστών και αρνητών της πίστης μας.

Για ακόμη μια φορά λοιπόν σε πανεπιστημιακή αίθουσα της Αθήνας όχι τρεις, όπως λέει ο Μπίσμαρκ, αλλά πολλοί περισσότεροι καθηγητές θα συγκεντρωθούν για να χλευάσουν την πίστη μας και να κατακεραυνώσουν την Εκκλησία υπό την ομπρέλα της Ένωσης Αθέων!

«Κράτος και Εκκλησία: Προσεγγίσεις» (Ανθρώπινα Δικαιώματα, Οικονομία, Πολιτική).. Έτσι τιτλοφορείται η ημερίδα που διοργανώνουν στις 11 Μαρτίου το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ένωση Αθέων και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σε αυτήν την εκδήλωση στο καζάνι της απέχθειας των άθεων για την πίστη μας θα μπουν το μάθημα των Θρησκευτικών, ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, οι σχέσεις πολιτικής και θρησκείας και άλλα πολλά και διάφορα θέματα για τα οποία βεβαίως οι κύριοι καθηγητάδες και διοργανωτές που διεκδικούν το αλάθητο δεν μπήκαν στον κόπο να προσκαλέσουν έναν εκπρόσωπο της Εκκλησίας να τους απαντήσει!

Θα κάθονται, λοιπόν, επί πέντε ώρες και θα ξιφουλκούν κατά της Εκκλησίας μέσα σε αίθουσα ελληνικου΄πανεπιστημίου που πληρώνεται από τους φόρους του Χριστιανού Ορθόδοξου πολίτη και θα αυτοϊκανοποιούνται με την απολυτότητα των απόψεών τους.

Ανάμεσα μάλιστα στους ομιλητές θα είναι και ο κ.Μιχάλης Σταθόπουλος, Μέλος πλέον της Ακαδημίας Αθηνών, Επίτιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών. Όλοι όμως τον θυμόμαστε ως Υπουργό Δικαιοσύνης,του ΠΑΣΟΚ στην μάχη για τις ταυτότητες που έδωσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ