Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: O N.Τραμπ έχει πληροφορίες για πραξικόπημα και ζητά την βοήθεια της Εκκλησίας - Οι χριστιανικές πεποιθήσεις γίνονται νόμοι του κράτους!


Των Β.Καπούλα και Κ.Κομποθέκρα

Σοκάρουν οι πληροφορίες που μεταδίδονται στις ΗΠΑ,  ότι ο Ν.Τραμπ έχει πληροφορίες για επικείμενο πραξικόπημα! Για το λόγο αυτό προχωρά τάχιστα σε συμμαχίες στο εσωτερικό μέτωπο. Διέρρευσε προσχέδιο προεδρικού διατάγματος το οποίο καθορίζει πως συγκεκριμένες χριστιανικές πεποιθήσεις  θα μπορούσαν να κατοχυρωθούν ως νόμοι του κράτους! Αλλά δεν σταματά εδώ!

Ο πρόεδρος Ν.Τραμπ προχώρησε σε αναδιοργάνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας  (NSC) για να διοριστεί ο Stephen Bannon επικεφαλής της Επιτροπής Αρχών διώχνοντας τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τον Διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών.

Απίστευτα πράγματα αλλά σας είχαμε ενημερώσει στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Προς καθαίρεση από την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ν.Τραμπ, και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Μ.Φλυν ότι συμβαίνουν πολλά στο παρασκήνιο στις ΗΠΑ!

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών θα παρίστανται στις συναντήσεις ΜΟΝΟ όταν τα θέματα συμπίπτουν με τις ευθύνες τους και τις γνώσεις τους...

"Ανησυχώ για το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας" είπε ο McCain  έντρομος...

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ξαναγίνει ποτέ ένας μη στρατιωτικός να κάθεται στις θέσεις των Στρατηγών.

Αυτό υποδηλώνει μόνο ότι ένα πραξικόπημα ήταν καθ' οδόν καθώς ο Ν.Τραμπ δεν εμπιστεύεται ούτε το State Department!

Ο Ν.Τραμπ και το επιτελείο του είναι αποφασισμένοι να σώσουν τις ΗΠΑ από μια ολοκληρωτική κατάρρευση. Και επειδή δεν έγινε αντιληπτό, ο Ν.Τραμπ γνωρίζει ότι οι Αγγλoσάξωνες γίνονται μειονότητα και σε λίγο καιρό θα εξαφανιστούν!

Με ανακοίνωσή του, ο Ν. Τραμπ υποσχέθηκε την κατάργηση μίας τροπολογίας 60 ετών. Πρόκειται για την λεγόμενη τροπολογία Johnson η οποία προτάθηκε από τον γερουσιαστή Lyndon B. Johnson το 1954.

«Ο Τζέφερσον είχε θέσει το εξής ερώτημα: «Μπορούν οι ελευθερίες ενός έθνους να είναι ασφαλείς, όταν δεν έχουμε εξασφαλίσει ότι αυτές οι ελευθερίες είναι δώρο Θεού;». Στις ελευθερίες αυτές περιλαμβάνεται και το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας αναλόγως των πεποιθήσεών μας. Γι' αυτό και θα καταργήσω πλήρως την τροπολογία Johnson και θα επιτρέψω στους θρησκευτικούς λειτουργούς να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς τον φόβο αντιποίνων - Θα το πράξω», δήλωσε ο Ν. Τραμπ σε χριστιανική εκδήλωση στην Ουάσινγκτον.

O N. Τραμπ δήλωσε επίσης ότι «η θρησκευτική ελευθερία είναι ένα ιερό δικαίωμα, που όμως απειλείται, όπως και ολόκληρος ο κόσμος απειλείται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Δεν έχω ξανανιώσει αυτή την απειλή να είναι τόσο έντονη και προφανής. Θα την αντιμετωπίσουμε. Αυτό κάνω, διορθώνω καταστάσεις. Πρέπει να γίνουμε λίγο σκληροί»

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ISIS λέγοντας ότι: «Έχουμε γίνει μάρτυρες απερίγραπτης βίας για χάρη της θρησκείας. Έχουμε δει σφαγές εναντίον θρησκευτικών μειονοτήτων. Η τρομοκρατία είναι η κύρια απειλή για την θρησκευτική ελευθερία.»

Η παραπάνω δήλωση έγινε με αφορμή ένα προσχέδιο προεδρικού διατάγματος που διέρρευσε, το οποίο καθορίζει πως συγκεκριμένες χριστιανικές πεποιθήσεις  θα μπορούσαν να κατοχυρωθούν ως νόμοι του κράτους.

Παραδείγματα τέτοιων πεποιθήσεων είναι ότι ο γάμος αναφέρεται μόνο σε ένωση άνδρα και γυναίκας, προσδιορισμός του φύλου γίνεται με βάση την ανατομία, την φυσιολογία και την γενετική πριν ή κατά τη γέννα, ενώ οι εκτρώσεις απαγορεύονται καθώς η ζωή θεωρείται ότι ξεκινά από την σύλληψη και άρα πρέπει να προστατευτεί.

Το προσχέδιο επιδιώκει να προστατεύσει το καθεστώς αφορολόγητου οργανισμών που πρεσβεύουν αυτές τις πεποιθήσεις καθώς και να εμποδίσει «πράξεις βίας» εναντίον ομάδων που κάνουν διακρίσεις, με θρησκευτικά κριτήρια, στην παροχή υπηρεσιών υιοθεσίας. Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε το συγκεκριμένο προσχέδιο.

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ο Ν. Τραμπ ,υποσχέθηκε ότι « η αμερικανική χριστιανική κληρονομιά θα προστατευτεί, θα λατρευτεί και θα υπερασπιστεί με τρόπο που δεν έχετε ξαναδεί. Η ακύρωση της τροπολογίας (Johnson) θα ξαναδώσει στις εκκλησίες την φωνή που έχασαν»

Άλλωστε το μέτωπο είναι σκληρό στις ΗΠΑ

Πριν λίγες ημέρες καρατόμησε την ηγεσία του State Department. Ζητήθηκε από τέσσερις κορυφαίους παράγοντες του State Department, διπλωμάτες καριέρας, να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με το CNN, πρώτος και καλύτερος ο Πάτρικ Κένεντι (Patrick Kennedy), ο οποίος υπηρέτησε για εννιά συναπτά έτη ως υφυπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα διοίκησης του υπουργείου. Δεύτερη η βοηθός υπουργός Εξωτερικών για τη Διοίκηση Τζόις Αν Μπαρ (Joyce Anne Barr) και τρίτη η βοηθός υπουργός Εξωτερικών για τις Προξενικές Υποθέσεις Μισέλ Μποντ (Michele Bond).

Τέταρτη αποχώρηση είναι του πρεσβευτή Τζέντρι Σμιθ (Gentry Smith), διευθυντή του Γραφείου για τις Ξένες Αποστολές (Office for Foreign Missions).

Στο παιχνίδι μπήκε και ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, κάλεσε τους Αμερικανούς να διαδηλώνουν για την προάσπιση της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπός του.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Κέβιν Λούις ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος χαιρετίζει "το βαθμό κινητοποίησης" στην χώρα, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων για τις πολιτικές του Τραμπ όπως τα διατάγματα ενάντια στην μετανάστευση.

"Το γεγονός ότι οι πολίτες ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συναθροίζονται και να κινητοποιούνται για να μεταφέρουν το μήνυμα τους στους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο", πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, όμως, αδιευκρίνιστος αριθμός στελεχών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρησιμοποίησαν έναν επίσημο «δίαυλο», τον λεγόμενο «της διαφωνίας» για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο διάταγμα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρκ Τόνερ.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε ένα τηλεγράφημα (που μεταδόθηκε) μέσω του διαύλου διαφωνίας και αφορά το διάταγμα», εξήγησε ο Τόνερ ο οποίος ήταν εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ επί υπουργίας του Τζον Κέρι.

Όμως ο Ν.Τραμπ δείχνει ασταμάτητος!

Η απαγόρευση εισόδου στους μουσουλμάνους από 7 χώρες είναι μια σωστή απόφαση με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Reince Priebus, να τονίζει με έμφαση: "Ίσως πρέπει να την επεκτείνουμε"!

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν το "Οκ" στον Ν.Τραμπ

Η μάχη θα είναι σκληρή και η επιβίωση του Ν.Τραμπ είναι 50-50 τους επόμενους μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ