Αρχείο

Καταιγιστικές εξελίξεις - Ξεσηκώνονται και οι Αλβανοί στην Νότιο Σερβία (Κοιλάδα του Πρέσεβο) - Έντονη κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων του Σερβικού στρατού

Ευκαιρία βρήκαν με την κόντρα Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, οι χιλιάδες Αλβανοί της Κοιλάδας του Πρέσεβο στην νότια Σερβία να  ξεσηκωθούν  ,(άλλο που δεν ήθελαν) μέσου του ηγέτη τους  Faton Klinaku, προέδρου  του συλλόγου  βετεράνων του UCK.

Ο ίδιος δήλωσε  σε τοπικά ΜΜΕ ότι «αν δεν λυθεί το θέμα των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου τότε εμείς στην Κοιλάδα του Πρέσεβο ή (Ανατολικό Κοσσυφοπέδιο ), δεν  αποκλείουμε το ενδεχόμενο μιας νέας ένοπλης σύγκρουσης».

Αν λάβουμε υπόψη αυτήν την απειλή, γράφουν τα σερβικά ΜΜΕ, τότε θέτουμε το  ερώτημα « ετοιμαζόμαστε για νέα καταιγίδα, αυτή τη φορά στο νότιο τμήμα της Σερβίας ;!»

Στην κοιλάδα του Πρέσεβο δραστηριοποιείται η αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση  UCPMB , «παρακλάδι» του UCK η οποία  «εκπροσωπεί» αρκετούς χιλιάδες Αλβανούς που ζουν στην περιοχή, η οποία αποτελεί το επόμενο σημείο ανάφλεξης στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Πληροφορίες του σερβικού τύπου μιλούν επίσης για κινητοποίηση των ειδικών δυνάμεων του σερβικού στρατού, καθώς και όλων των υπηρεσιών πληροφοριών στην περιοχή της Κοιλάδας του Πρέσεβο η "ανατολικό Κοσσυφοπέδιο" όπως το ονομάζουν οι Αλβανοί, για την αποφυγή προκλήσεων ή οτιδήποτε άλλο  .

Ένας έτερος  Αλβανός πολέμαρχος,  ο Ν. Μουσλίου  είναι πρώην διοικητής  τρομοκρατικής οργάνωσης και στενός συνεργάτης του γνωστού υπόδικου στην Γαλλία πλέον,  Ραμούς Χαραντινάι, ο οποίος βαρύνεται με εγκλήματα πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι  ίδιος δραστηριοποιείται στην περιοχή ,  ενώ είχε συλληφθεί στο Κοσσυφοπέδιο από την KFOR το 2003 και ήταν "πίσω από τα κάγκελα" μέχρι το 2011, λόγω παρανομιών που είχε κάνει, και είχε κυκλοφορήσει  ότι ήταν  ο άνθρωπος που «κάνει τη βρώμικη δουλειά  για τον Χαραντινάι».

Σήμερα ο ίδιος  είναι πολύ δραστήριος με την ίδρυση  οργάνωσης βετεράνων του UCK , η οποία συνεργάζεται με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ιδιαίτερα μετά τη σύλληψη του Χαραντινάι, με τον οποίο είναι σε συνεχή επαφή στην νότιο Σερβία .

Πολύ σύντομα χρονικά θα υπάρξει κίνδυνος στην επερχόμενη επέτειο του UCK , η οποία θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή από Αλβανούς βετεράνους ,  για την  οποία  υπάρχουν πληροφορίες ότι θα  προκληθούν εσκεμμένα επεισόδια  και επέμβαση των σερβικών  δυνάμεων   στο Πρέσεβο , προειδοποιεί  πηγή των σερβικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Μίλοβαν Ντρετσούν, πρόεδρος της επιτροπής για το Κοσσυφοπέδιο  στο σερβικό κοινοβούλιο  εξηγεί ότι ο κίνδυνος  προκλητικών συμβάντων στην περιοχή είναι σχεδόν σίγουρος .

 Είναι αξιοσημείωτο ότι το τελευταίο διάστημα  έχουν ενεργοποιηθεί εκατοντάδες πρώην μέλη του UCK από την περιοχή του  Gnjilane, και  απειλούν να προκαλέσουν συγκρούσεις, καλώντας για υποστηρικτές κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η  αιτία ήταν ο Χαραντινάι, αλλά στην συνέχεια το σερβικό τρένο τους έδωσε την αφορμή που ζητούσαν να εξεγείρουν τους Αλβανούς της νότιας Σερβίας.

Η  «Μεγάλη Αλβανία» ή «Φυσική Αλβανία» όπως την ονομάζουν οι ίδιοι οι Αλβανοί, αποτελεί πρόβλημα που θα το βρούμε σίγουρα μπροστά μας, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αποτελεί μια ιδέα που φουντώνει όλο και περισσότερο στην ταραγμένη γειτονιά μας, και οφείλουμε να δώσουμε την δέουσα προσοχή και όχι να ασχολούμαστε με την τρόικα αποκλειστικά.

Η ιδέα αυτή «πυρπολεί» την καρδιά πολλών Αλβανών στα Βαλκάνια, όπως δείχνουν πολλές πηγές. Η φωτιά όμως που θα ξεσπάσει στα Βαλκάνια θα είναι πολύ μεγάλη.

Αυτοί που αναμένεται να το εκμεταλλευτούν οπωσδήποτε  είναι οι Τούρκοι , οι οποίοι έχουν λυσσάξει να « ξαναγυρίσουν» στα Βαλκάνια ως  κυρίαρχοι  μετά τους βαλκανικούς πολέμους το 1912-1913.

 

https://youtu.be/JJXLt7Nsxjo

https://youtu.be/SZt4AbUd1qI?t=1

https://youtu.be/k8CWosv625I?t=1

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...