Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Έτοιμη να εκραγεί η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων - Ξεσηκώνονται οι Σερβοβόσνιοι - Eτοιμάζονται να αποσχιστούν από το μόρφωμα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

Από ότι φαίνεται ξεφεύγει σταδιακά η κατάσταση σε ολόκληρη την περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας για τον απλούστατο λόγο, ότι υπάρχουν πολλά και ανεπίλυτα προβλήματα που «σιγοκαίνε» εδώ και πολλά χρόνια.     

Ο Πρόεδρος των Σερβοβόσνιων Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε σήμερα ότι οι  αξιωματούχοι  της κυβέρνησης των ΗΠΑ προσπάθησαν  να τον εμποδίσουν  κατά  την αναχώρηση του στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή δεν συμφωνούν με τα συμφέροντα της σερβοσνιακής κοινότητας (RS).

Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποκηρύξει δημόσια το διαβατήριο της Β-Ε, ως  ταξιδιωτικό έγγραφο διότι πλέον δεν το αναγνωρίζει .

«Μου ζητήθηκε να εγκαταλείψω την πρωτοβουλία σε σχέση με το συνταγματικό δικαστήριο της Βοσνίας  και να σταματήσω τις δραστηριότητες σε σχέση με την υιοθέτηση του νόμου διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τους Σερβοβόσνιους και να αποστασιοποιηθώ από την ασκούμενη πολιτική  μου με ωμό τρόπο από τους Αμερικανούς». Δήλωσε ο  Ντόντικ  σε δημοσιογράφους , αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Fena.

Ο Ντόντικ ήθελε να  παραστεί στα εγκαίνια του νέου  Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, θέλοντας να πάρει  αμερικανική βίζα αλλά του αρνήθηκαν  γιατί παρουσίασε  σερβικό διαβατήριο.

Ο σημερινός πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Βοσνία είχε άλλη γνώμη και απαίτησε με ποταπό τρόπο, σύμφωνα με τον ίδιο ,  να αλλάξει  πολιτική για να  του δώσει βίζα για τις ΗΠΑ θέτοντας «τρελές προϋποθέσεις» .

Ερωτηθείς ο Ντόντικ είπε ότι,  είναι βέβαιο ότι τα διαβατήρια της  Βοσνίας  δεν θα τα  χρησιμοποιούν πλέον οι Σέρβοι   κατά την προσεχή περίοδο και θα τα αποκηρύξουν  δημοσίως , προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα  χρησιμοποιεί μόνο το σερβικό  διαβατήριο που διαθέτει .

Οι Σέρβοι της Βοσνίας σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ετοιμάζονται να αποσχιστούν από το μόρφωμα που ονομάστηκε κράτος της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης μιας και δεν το απαρτίζει καμία γηγενής εθνότητα αλλά τρεις διαφορετικοί  λαοί , Σέρβοι , Κροάτες και μουσουλμάνοι .

Το κράτος- μαριονέτα δημιουργήθηκε το 1995 μετά το τρομερό πόλεμο της Βοσνίας και την παρέμβαση του ΝΑΤΟ που «δημιούργησε » στην κυριολεξία ένα ανύπαρκτο κρατικό μόρφωμα χωρίς καμία  εθνοτική βάση.

Στην «χώρα» αυτή βασιλεύει η ανεργία , η τρομοκρατία, το ισλάμ και φυσικά το ΝΑΤΟ που αλωνίζει τα πάντα.

Οι σχέσεις του Ντόντικ με τον Ρώσο πρόεδρο και η στενή υποστήριξη της Μόσχας έχουν ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και στην Βοσνία  και όλα τα σενάρια είναι πιθανά από εδώ και στο εξής.

 

https://youtu.be/p98vC5iij3k?t=33

https://youtu.be/32KZxxCsbDA?t=8

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ