Αρχείο

Όλα καλά για τον Φθιώτιδος Νικόλαο: «Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη και την Σύνοδο της Κρήτης»

Όλα καλά προφανώς τα βλέπει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος σχετικά με τη Σύνοδο της Κρήτης, οπότε και καθησυχάζει τους πιστούς. Ποιος θα αναλάβει την ενημέρωσή του όμως, σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου;

Την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ιερούργησε και ομίλησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στον οποίο προσήλθαν αρκετοί πιστοί, παρά το δριμύ ψύχος εξαιτίας του παγετού και του χιονιά που πλήττει αυτές τις ημέρες και την Φθιώτιδα.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στην Ενότητα της Πίστεως μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Να σταματήσουν μερικοί να επικρίνουν τον Πατριάρχη μας και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, γιατί προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στην Εκκλησία και διασπούν την Ενότητα.»

«Οι Προκαθήμενοι της Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης έδωσαν στον κόσμο την εικόνα της Ενότητος και ενίσχυσαν την παρουσία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Να προσευχόμεθα και όχι να κηρύττουμε κηρύγματα διασπάσεως του Αγίου Σώματος του Χριστού.»

Σωστά κάνει ο Σεβασμιότατος και απευθύνει λόγο ενότητας, μόνο που τον απευθύνει σε λάθος αποδέκτες. Την ενότητα βάζουν σε κίνδυνο όσοι απομακρύνονται από την Ιερά παράδοση της Εκκλησίας μας και όχι όσοι την προασπίζονται.

Έχει γίνει πραγματικά πολύ κουραστικό να ακούγονται τέτοιες «βαριές» δηλώσεις χωρίς όμως να υπάρχει αντίκρισμα(βιβλιογραφία και χαρακτηριστικά αγιοπατερικά σε αυτές). Μήπως σε αυτούς τους πονηρούς καιρούς που ζούμε, είναι ώρα όλοι μας να μιλάμε με στοιχεία και πηγές;

 

Στην συνέχεια πρόσθεση: «Ιδιαιτέρα προσοχή χρειάζεται για εμάς τους Επισκόπους που ήμαστε θεματοφύλακες την Ενότητος, μη τυχόν άθελά μας συντελούμε στη δημιουργία διασπαστικών ομάδων μέσα στους κύκλους των θρησκευομένων ανθρώπων».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ