Αρχείο

Καταπληκτικές φωτογραφίες από το «μπαλκόνι του Πηλίου» με θέα που κόβει την ανάσα

Στη δυτική πλευρά του Πηλίου, η Μακρυνίτσα μοιάζει να έχει χτιστεί… κατακόρυφα, καθώς τα σπίτια στα δύο άκρα του οικισμού έχουν υψομετρική διαφορά τουλάχιστον 400 μέτρων!

Ανηφορίζοντας από τον Βόλο προς το Πήλιο, λίγο πριν φτάσει κανείς στη Μακρυνίτσα, ο παραδοσιακός οικισμός εμφανίζεται ολόκληρος μπροστά στα μάτια του ταξιδιώτη, με όλη του την ιδιαίτερη  μεγαλοπρέπεια.

Είναι ένα από τα πιο τουριστικά ορεινά χωριά της Ελλάδας και ξεχωρίζει από το παραδοσιακό της χρώμα, την κλασική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική της αλλά και την υπέροχη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο. Αυτή η τοποθεσία της και η θέα που κόβει την ανάσα της «χάρισαν» τον χαρακτηρισμό «μπαλκόνι του Πηλίου».

Το λαογραφικό μουσείο της Μακρυνίτσας στεγάζεται στο αρχοντικό Τοπάλη, που χτίστηκε το 1844 κι αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του Πηλίου.

Στην κεντρική πλατεία του οικισμού -περίπου στο μέσο του, υψομετρικά- κυριαρχούν τα πλατάνια, η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και η μαρμάρινη πηγή με τις λεοντοκεφαλές.

Από εκεί τα γραφικά καλντερίμια της Μακρινίτσας οδηγούν τα βήματα του επισκέπτη στις όμορφες γωνιές της, τα χαρακτηριστικά σπιτάκια της και τα επιβλητικά αρχοντικά της.

ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ