Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ξεκίνησε η κολοσσιαία στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ: 1600 αμερικανικά άρματα M1A2 Abrams και Bradley σε Ολλανδία-Βέλγιο-Γερμανία - Θανατηφόρος εναγκαλισμός της ρωσικής επικράτειας από το ΝΑΤΟ (Βίντεο)


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Το Πεντάγωνο έχει αρχίσει την μεταφορά  του βαρέως εξοπλισμού του  σε τέσσερα σημεία στην Ευρώπη, η οποία ορίζεται ως μέρος της γιγαντιαίας επιχείρησης του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Atlantic Reserve», με σκοπό να «καθησυχάσει τους συμμάχους από την "επιθετικότητα" της Ρωσίας.

Τα τέσσερα σημεία που καταφθάνει συνεχώς αμερικανικό πολεμικό υλικό  είναι το Βέλγιο, η Γερμανία  η Ολλανδία και σύντομα η Πολωνία  .

Κυρίως, μιλάμε για την χρήση των ίδιων δομών που χρησιμοποιήθηκαν και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Τα 1.600 M1 Abrams A2 μεταφέρονται  σε τεράστιο στρατόπεδο στην περιοχή  Eygelskhoven, που αποτελεί ένα συγκρότημα 500 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με εννέα τεράστιες  αποθήκες με ελεγχόμενη θερμοκρασία για την υγρασία, ως μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη .

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει άρματα μάχης M1A2 Abrams, ΤΟΜΑ  Bradley και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109 Paladin.

Τα άρματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν στην δύναμη ταχείας αντίδρασης σε περίπτωση κρίσης με την Ρωσία.

236281126

Το ολλανδικό στρατόπεδο βρίσκεται στην πρώην στρατιωτική βάση κοντά στην περιοχή Eygelskhoven Kerkrade. Κατασκευάστηκε  το 1985,  ως μέρος  αμερικανικής στρατιωτικής βάσης σε  περίπτωση  πιθανής εισβολής της Σοβιετικής Ένωσης στην Ευρώπη, ενώ διαλύθηκε το 2006.

Από το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, το Πεντάγωνο έχει επισήμως και πάλι στη διάθεσή την βάση αυτή. Τέσσερις εγκαταστάσεις  αποθήκευσης εξασφαλίζουν την ταχύτατη επάνδρωση του στρατοπέδου  με  6.000 μονάδες βαρέως εξοπλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί μεταφέρουν και αποθηκεύουν βαρύ εξοπλισμό σε πολλά σημεία στην Ευρώπη με σκοπό την ταχεία χρήση σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής με την Ρωσία.

Το ίδιο ακριβώς πραγματοποιείται σε Γερμανία και Βέλγιο και Πολωνία . Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ διαθέτουν  στην Ευρώπη, δύο μονάδες, την  173η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και το δεύτερο σύνταγμα ιππικού.

Μια πλήρως Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία με  επτά τάγματα θα μεταφερθεί   στην Πολωνία τον Ιανουάριο του 2017 . Το πρώτο τάγμα αποτελείται από άρματα μάχης M1 Abrams , τα οποία έχουν αποστολή να καλύψουν  την περιοχή της Βαλτικής μεταξύ της Εσθονίας και της Λετονίας.

Το δεύτερο τάγμα M1 Abrams θα ευρίσκεται  στη Γερμανία. Δύο τάγματα του μηχανοκίνητου πεζικού, που θα είναι εξοπλισμένα με Μ-2 Bradley και Abrams θα επιχειρούν σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

Η διοίκηση της ταξιαρχίας θα βρίσκεται στην Πολωνία, μαζί με τα άλλα δύο τάγματα, ένα τεθωρακισμένων και ένα αυτοκινούμενου πυροβολικού που θα είναι εξοπλισμένα με αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Μ-109 Paladin.

Η έδρα της ταξιαρχίας των ΗΠΑ θα βρίσκεται στην πολωνική πόλη  Orzysz, κοντά στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Συνολικά, περίπου 6.000 στρατιώτες των ΗΠΑ θα μεταφερθούν στην Ευρώπη τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Επίσης η Γαλλία θα αποστείλει στην Εσθονία 300 στρατιώτες και πέντε άρματα μάχης Leclerc, μαζί με  απροσδιόριστο αριθμό VBCI. Γάλλοι στρατιώτες θα υπάγονται  στο βρετανικό τάγμα  που θα μεταφερθεί στην Εσθονία, την άνοιξη του επόμενου έτους.

Το Λονδίνο αποστέλλει  800 στρατιώτες, τέσσερα άρματα μάχης Challenger 2 και απροσδιόριστο αριθμό των οχημάτων μάχης πεζικού, κατά πάσα πιθανότητα αφορά την  έκδοση των 30 τόνων.

Η Γερμανία θα αποστέλλει στη Λιθουανία μονάδα αρμάτων μάχης  Leopard 2. Το  τάγμα θα αποτελείται από 450 στρατιώτες από τη Γερμανία. Επίσης 300-500 στρατιώτες θα αποσταλούν από  Βέλγιο και Κροατία .

145936621211787023

 

Πρόκειται για έναν θανατηφόρο εναγκαλισμό της ρωσικής επικράτειας από το ΝΑΤΟ , κάτι όμως  το οποίο δεν θα αφήσουν αναπάντητο οι Ρώσοι  από την δική τους πλευρά.

Η ρητορική περί καλών σχέσεων Ρωσίας και ΗΠΑ με παράλληλη μεταφορά δυνάμεων από τις ίδιες χώρες στην Ευρώπη δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με την πραγματικότητα.

https://youtu.be/NFYDzIB9ay8

https://youtu.be/opYvjrJP25M?t=2

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ