Αρχείο

Όταν το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει την Κωνσταντινούπολη ως «Ιστανμπούλ» τι να περιμένει κανείς...

Η ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας έσπευσε να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ηγεσία της Τουρκίας μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Κυριακής. Εκείνο όμως το μήνυμα που ξεχώρισε ήταν του υπουργείου Εξωτερικών το οποίο ανέφερε στο twitter την Κωνσταντινούπολη ως Ιστανμπούλ...

Και μετά περιμένεις από τους επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας να υπερασπιστούν τις εθνικές γραμμές και να απαντήσουν στις προκλήσεις του Ταγίπ Ερντογάν που ζητάει την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης αξιώνοντας αλλαγή συνόρων και των άλλων πολιτικών στην Τουρκία που διεκδικούν άλλος 18 και άλλος 16 νησιά του Αιγαίου.

Δείτε για του λόγου το αληθές και το tweet του υπουργείου Εξωτερικών με τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στην Τουρκία. 

Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογο του Μπιναλί Γιλντιρίμ για να του εκφράσει και αυτός τα συλλυπητήρια του.

Πρόκειται για μία κυβέρνηση και ένα κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) που εκπλήσσουν διαρκώς με τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους που αρκετές φορές προκαλούν ερωτήματα μήπως και παίζουν κάποια παιχνίδια σε βάρος της χώρας. Ξεφεύγει δηλαδή αρκετά το θέμα από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επικρατήσει.

Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα η δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου (που απασχολεί το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες και κάνει τους ανθέλληνες να τρίβουν τα χέρια τους) που ζήτησε να ανοίξει διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας.

Με αυτό τον τρόπο πιστεύει ο κ. Παρασκευόπουλος πώς θα αποδοκιμασθεί πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά το κάψιμο της σημαίας. Πρωτότυπο δεν λέει κανείς το αντίθετο αλλά ταυτόχρονα και εθνικά επιζήμιες είναι τέτοιου είδους απόψεις που εκθέτουν τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που τον κρατάει ακόμη στο κόμμα και τον είχε εμπιστευτεί για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Και πίσω από τον κ. Παρασκευόπουλο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά που στέλνει τα συλλυπητήρια του στην... Ιστανμπούλ ήρθε να προστεθεί και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο οποίος φωταγώγησε το Δημαρχιακό Μέγαρο στα χρώματα της τουρκικής σημαίας σε ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό.

Δεν έχει ακούσει ο κ. Καμίνης τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο ή ότι θέλουν να αρπάξουν το μισό για δική τους χρήση. Προφανώς και τα έχει ακούσει αλλά φαίνεται πώς η γραμμή του Σόρος είναι διαφορετική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ