Αρχείο

BS-64 Podmoskovye: Το μυστικό όπλο της Ρωσίας που σκορπά τον τρόμο στη Δύση - Τι μεταφέρει (εικόνες, βίντεο)

O εκσυγχρονισμός του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου βαλλιστικών πυραύλων BS-64 Подмосковье (Podmoskovye = ‘Moscow Oblast’) τύπου Project 09787 ή DELTA-IV oλοκληρώθηκε και πλέον μετατράπηκε σε υποβρύχιο ειδικών επιχειρήσεων. Μετά τη αφαίρεση του τμήματος εκτόξευσης των διηπειρωτικών πυραύλων φαίνεται το υποβρύχιο να γίνεται φορέας του τμήματος «κατασκοπίας» και εκτέλεσης ειδικών αποστολών στα πλαίσια του ρωσικού ναυτικού.

Το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο αποδόθηκε για δοκιμές στον Βόρειο Στόλο στις 22 Οκτωβρίου στην διοίκηση της 29ης ανεξάρτητης ταξιαρχίας υποβρυχίων που είναι υπεύθυνη για τα mini-υποβρύχια εκτέλεσης ειδικών αποστολών με την χρήση καταδρομέων ή αισθητήρων και τομέα την Αρκτική και τον Βόρειο Πόλο κάτω από τη διοίκηση GUGI (Διοίκηση για την έρευνα σε μεγάλο βάθος θάλασσας).

Έτσι το Podmoskovye θα λάβει καθήκοντα μητρικού σκάφους για το μινι-υποβρύχιο Project 10831 LOSHARIK αλλά και του πυρηνικού σταθμού επί της ράχης για ανεξάρτητη παροχή ενέργειας ‘SHELF’.

Υπάρχουν διάφορες θύρες που δεν έχουν εξηγηθεί ακόμα....

Τα μικρά μη επανδρωμένα υποβρύχια που επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν είναι τύπων "Kashalot" και "Halibut".

Από τον οπλισμό έχουν διατηρηθεί μόνο 4 τορπιλοσωλήνες καθώς και το φορητό σύστημα αεράμυνας για αυτοπροστασία.

Οι εργασίες για το BS-64 ξεκίνησαν στα ναυπηγεία Star στο Severodvinsk το 1999 και ολοκληρώθηκα ντο 2012 με κυριότερη μετατροπή την αφαίρεση του διαμερίσματος μεταφοράς βαλλιστικών πυραύλων (16 x R-29RMU Sineva (SS-N-23A SKIFF) των 4 ανεξάρτητων κεφαλών σκόπευσης (MIRVs) και την προσθήκη μια νέας ράχης που προσθέτει ακόμα 7 μέτρα σε μήκος φτάνοντας το συνολικό μήκος του υποβρυχίου στα 174μ.

Παράδειγμα υποβρυχίου DELTA-IV πριν την τροποποίηση.

Το τμήμα πυραύλων που αφαιρέθηκε από το DELTA-III.

Το BS-64 στην διάρκεια μετατροπών το 2005.

Δείτε το στις παρακάτω εικόνες.

BS-64 Podmoskovye

Delta submarine missile section

BS-64 Podmoskovye

https://www.youtube.com/watch?v=8AD5DIr5q9I&t=56s

https://www.youtube.com/watch?v=2Hyj8YufEhs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ