Αρχείο

Νέα ξεφτίλα: Έδωσε το ανώτατο βραβείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον υποστηρικτή των κίναιδων και των εκτρώσεων κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo...

Του π. Mark Hodges (LifeSiteNews) / ΚΟ

Με το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βράβευσε το Τάγμα των «Αρχόντων» του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έναν από τους πιο διαβόητους υποστηρικτές της έκτρωσης, του "γάμου" των ομοφυλόφιλων και των "τρανσέξουαλ τουαλετών" στα σχολεία, τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo (Αντριου Κουόμο).

Η βράβευση έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στις 15 Οκτωβρίου στο New York Hilton, παρουσία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για άλλη μια φορά, οι επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποδεικνύουν, με ένα «ανθρωπιστικό» βραβείο, ότι στην επιτακτική προσπάθειά τους να εγκριθούν από τον «Καίσαρα» δεν νοιάζονται για τους πιο ευάλωτους στην ανθρωπότητα.

Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση του Cuomo στην υποστήριξη και την καταλυτική συμβολή του στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο νότιο Μανχάτταν, του μοναδικού τόπου λατρείας που καταστράφηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Η ιστοσελίδα των Αρχόντων εξηγεί ότι υπήρξε "ο άνθρωπος κλειδί" στη διαδικασία εξασφάλισης μιας συμφωνίας με την Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ για την ανοικοδόμηση και την ανάσταση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Παρεκκλησίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Η ειρωνεία είναι ότι ο Cuomo είναι φανερός υποστηρικτής τόσο των αμβλώσεων όσο και του τρανσεξουαλισμού.

Ο Cuomo, όπως περιγράφεται από τον Bill Donohue του Καθολικού Συνδέσμου, έχει «σφοδρή επιθυμία για το 'δικαίωμα' στην έκτρωση». Είναι αυτός που υπερασπίστηκε τη νομοθεσία που δίνει το «δικαίωμα» σε μια μητέρα να κάνει έκτρωση μέσω δηλητηρίου που εγχέεται μέσα της και μέσα στην καρδιά του μωρού. Στην πολιτεία του Cuomo, μια γυναίκα μπορεί να διακόψει την κύηση, για οποιοδήποτε λόγο, επειδή ο νομοθέτης της Νέας Υόρκης επιτρέπει το οτιδήποτε που ερμηνεύεται ότι «σχετίζεται με την ευεξία του ασθενούς» ως δικαιολογία.

Αλλά ο Cuomo δεν ήταν ικανοποιημένος με την απεριόριστη έκτρωση. Ο Cuomo θέλησε να δημιουργήσει ένα νέο τρίτο κόμμα στη Νέα Υόρκη, που ονομάστηκε το «Κόμμα για την Ισότητα των Γυναικών», που έχει ρητό σκοπό την προώθηση, την επέκταση και τη χρηματοδότηση του προγράμματος αμβλώσεων εγκυμοσύνης όψιμης ωριμότητας ("late term", μετά τις 41 εβδομάδες!).

Η «σφοδρή επιθυμία για άμβλωση» του Cuomo συνοψίζεται στις παρατηρήσεις που έκανε σε συνέντευξή του στο WCNY, όπου χαρακτήριζε εκείνους που πιστεύουν στο "δικαίωμα στη ζωή" του αγέννητου και εκείνους που πιστεύουν στον γάμο μεταξύ άνδρα και γυναίκας ως «ακραίους» και ανέφερε ότι τέτοιου είδους πολίτες «δεν έχουν θέση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επειδή δεν είναι έτσι οι Νεοϋορκέζοι».

Για σκεφτείτε. Ένας κυβερνήτης που λέει ότι οι ενάντιοι στις εκτρώσεις «δεν έχουν θέση» στην πολιτεία του. Όπως μία Ορθόδοξη Χριστιανική ιστοσελίδα το έθεσε: «Μπορείτε να διανοηθείτε τι θα συνέβαινε αν ο κυβερνήτης μιας πολιτείας δήλωνε ότι οι υποστηρικτές των αμβλώσεων δεν έχουν θέση στην πολιτεία του;»

Εκτός από υποστηρικτής της μαζικής σφαγής των πλέον αθώων, ο Cuomo είναι και ένας από τους κορυφαίους υπερασπιστές του σοδομισμού στις ΗΠΑ. Πριν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νομιμοποιήσει τον "γάμο" των ομοφυλόφιλων, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πέρασμα του νομοσχεδίου κάνοντας την πολιτεία του μια από τις πρώτες που έδωσε πλήρη νομική αναγνώριση στον "γάμο" των ομοφυλόφιλων. Ο Cuomo περήφανα οδήγησε την «γκέι παρέλαση υπερηφάνειας» μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου που στρέφεται κατά του γάμου και της οικογένειας.

Σε φόρουμ των New York Times, ο Cuomo χαρακτήρισε όποιον διαφωνεί με την προαγωγή της «φυσιολογικοποίησης» της ομοφυλοφιλίας, «αντι-αμερικάνο».

 

Ο κυβερνήτης της Ν. Υόρκης ποινικοποίησε ακόμα τους θεραπευτές που βοηθούν τους ανηλίκους να ξεπεράσουν αισθήματα ανεπιθύμητης έλξης για άτομα του ιδίου φύλου και χαρακτήρισε τους Χριστιανούς που θέλουν να βοηθήσουν αυτά τα άτομα ως «μη ανεκτικούς» και «μισητές».

«Η Θεραπεία της Μετατροπής είναι μία απεχθής πρακτική που είναι σε αντίθεση με ό, τι αυτή η πολιτεία αντιπροσωπεύει», είπε ο Cuomo.

 

Πέρυσι, ο Cuomo έγινε ο πρώτος πολιτικός που επέβαλε τους νόμους που επιτρέπουν τους τρανσέξουαλ να χρησιμοποιούν όποιον δημόσιο χώρο (τουαλέτα ή αποδυτήρια) θέλουν παντού, σε δημόσιες υπηρεσίες, χώρους εργασίας, καταστήματα, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εγκαταστάσεις αναψυχής κλπ.

Μάλιστα διέταξε τους ιδιωτικούς φορείς παροχής ασφάλισης υγείας να προσφέρουν κάλυψη για ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων χάριν «αλλαγής φύλου», χαρακτηρίζοντας τις ορμόνες για τρανσέξουαλ και τη χειρουργική επέμβαση «ιατρικά αναγκαίες» και κατέστησε παράνομη για τους ασφαλιστές κάθε άρνησή τους.

Όταν η Βόρεια Καρολίνα ακύρωσε ένα διάταγμα της πόλης Charlotte και απαίτησε να υπάρχουν ξεχωριστές τουαλέτες για τα δύο φύλα, ο Cuomo θέσπισε μια ταξιδιωτική απαγόρευση για τους κρατικούς υπαλλήλους στη Βόρεια Καρολίνα.

 

Αυτός λοιπόν είναι ο Κουόμο. Φανατικός υποστηρικτής του θανάτου, εχθρός των θρησκευτικών ελευθεριών, υπέρμαχος του σοδομισμού, εχθρός του γάμου και της οικογένειας και υποστηρικτής του τρανσεξουαλισμού. Και όπως αναφέρει στο blog του ο Αμερικάνος Ορθόδοξος Χριστιανός, Ιώσηπος Φλάβιος, ο άνθρωπος αυτός «δεν είναι κάποιος που πιστεύει απλά στις αμβλώσεις, αλλά είναι ένας άνθρωπος που πίεσε σκληρά για τις αμβλώσεις εγκυμοσύνης όψιμης ωριμότητας (με δηλητήριο, ακρωτηριασμό, και διαμελισμό των εμβρύων στη μήτρα)».

"Παιδί της καθολικής εκκλησίας";

Και όμως ο διοικητής του Τάγματος των «Αρχόντων», Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, εξύμνησε τον Cuomo ως «τον πιο άξιο για να λάβει το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Το βραβείο υποτίθεται δίνεται σε κάποιον που «έχει παραδειγματικά με συνέπεια, έργο και αφοσίωση ενδιαφερθεί για τα βασικά δικαιώματα και την θρησκευτική ελευθερία για όλους τους ανθρώπους». Αλήθεια;

Το βραβείο υποτίθεται ότι δίνεται μόνο σε εκείνους που έχουν «αποδεδειγμένα Ορθόδοξο Χριστιανικό χαρακτήρα, οι οποίοι συμμορφώνονται πιστά στις διδασκαλίες του Χριστού και τα δόγματα, τους κανόνες, τη λατρεία, την πειθαρχία, και τις εγκυκλίους της Εκκλησίας». Αλήθεια;

Με την απονομή του βραβείου, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος εξήρε τον Cuomo, διακηρύσσοντας τον «ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ!» Αν ο Δημήτριος ήταν πραγματικά πιστός στο Ευαγγέλιο του Χριστού, θα διακήρυττε τον Cuomo «Ανάξιο!» και θα τον καλούσε σε μετάνοια.

Πολλοί Ορθόδοξοι κληρικοί και λαϊκοί έχουν εγείρει τις έντονες ανησυχίες τους σχετικά με ηγέτες της Εκκλησίας που τιμούν κάποιον ο οποίος σε ολόκληρη την καριέρα του υπερασπίστηκε τη δολοφονία των μωρών στη μήτρα.

«Δίνοντας ένα βραβείο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον Cuomo είναι σαν να δίνουμε ένα βραβείο υπεύθυνης μητρότητας στη Madonna», λέει ο πατέρας Johannes Jacobse του Αμερικανικού Ορθόδοξου Ινστιτούτου, χαριτολογώντας. «Ο Cuomo είναι ένας από τους πιο επιθετικούς υπερασπιστές των αμβλώσεων στον χώρο της πολιτικής σήμερα. Η υπεράσπιση της βιομηχανίας των αμβλώσεων από την πλευρά του είναι αμείλικτη».

«Είναι δουλοπρεπείς ή απλά θαμπωμένοι από ισχυρούς πολιτικούς; Είναι δύσκολο να πει κανείς, αλλά πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι εξοργισμένοι από αυτή τους τη δράση», λέει ο π. Jacobse στο LifeSiteNews.

Ο Jacobse κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με το να δίνεται στον Cuomo το «ανθρωπιστικό βραβείο», μειώνεται η επιρροή της γνήσιας Ορθοδοξίας σε ολόκληρη την Αμερική.

Cuomo: "New York is we are Israel and Israel is us"

Σχολιάζοντας τη φωτογραφία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου να δίνει στον Cuomo το βραβείο, ο ορθόδοξος blogger Γιώργος Μιχαλόπουλος στο blog του ‘monomakhos’ σημείωσε, «Είναι αυτό χριστιανική μαρτυρία; Μήπως θα βλέπαμε τον Ιωάννη τον Βαπτιστή να στέκεται έτσι μπροστά στον Ηρώδη; Ή τον προφήτη Ηλία στον βασιλιά Αχαάβ;»

Ένας σχολιαστής, ονόματι Peter A. Papoutsis το ονόμασε αυτό «προδοσία του Ευαγγελίου».

«Χρειαζόμαστε άνδρες πίστης που δεν θα φοβηθούν να αντισταθούν στο κακό, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσουν όχι μόνο το θρόνο τους, αλλά και τη ζωή τους», έγραψε ένας άλλος, ονόματι Dino.

Ένας άλλος ονόματι John Kal, ήταν πιο καυστικός: «Σιγά μην τους ενδιαφέρει το Ευαγγέλιο και ο Χριστός. Αυτοί έχουν άλλη ατζέντα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά».

redskywarning.blogspot.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...