Αρχείο

Αυτό το καταπληκτικό πλάσμα ζει στους ωκεανούς του πλανήτη μας! (βίντεο)


Αυτό το «φάντασμα» της θάλασσας κινείται χάρη στους δυνατούς μυς έχει στα πλευρά του και γλιστρά απαρατήρητο στο νερό διασχίζοντας τις θάλασσες.

Πρόκειται για το ψάρι «Thetys Vagina», ένα παράξενο ζελατινώδες και διαφανές πλάσμα που ανήκει στην οικογένεια των salps και ζει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, στα ανοικτά των ακτών του Όρεγκον (ΗΠΑ) και δυτικά της Αυστραλίας. Αυτό το παράξενο πλάσμα πρωταγωίστησε σε ένα βίντεο το οποίο, μέχρι αυτή τη στιγμή το έχουν δει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Facebook .

Το γεγονός ότι είναι διάφανο του επιτρέπει να κολυμπά στους ωκεανούς ως «φάντασμα» και να μην γίνεται λεία των μεγαλύτερων ψαριών, σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε το περιοδικό του Διεθνούς Συμβουλίου για την Εξερεύνηση της Θάλασσας (ICES).

Αυτόν τον σπάνιο οργανισμό οι επιστήμονες των έχουν μελετήσει λεπτομερώς. Ζει σε βάθος μεταξύ 20 και 150 μέτρων και χάρη σε ορισμένους σκληρούς μυς στα πλευρά του καταφέρνει να κολυμπά στις θάλασσες.

Το «Thetys Vagina» φτάνει σε μήκος περίπου 30 εκατοστά και έχει μέσο βάρος 40 γραμμάρια, αλλά μπορεί να φτάσει έως και τα 180 γραμμάρια.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FScienceNaturePage%2Fvideos%2F929249217207337%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

“Κλειδώνουν την Γαλάζια Πατρίδα”! Ραντάρ ERALP & UMAR με εμβέλεια 450 χλμ και κινητές συστοιχίες Atmaca κατά ελληνικών μονάδων επιφανείας και μαχητικών (Βίντεο)

"Με τους βαλλιστικούς πυραύλους Atmaca με εμβέλεια 250 χλμ και τον στόλο UCAV κλείνουμε όλο το Αιγαίο Πέλαγος" λένε οι...
Οπλικά συστήματα 0

Ανακούφιση στην Ρωσία για την ελληνική άρνηση παράδοσης Leopard-2 A4-”Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο στόλο αυτών των αρμάτων μάχης στην ΕΕ”

Ο ρωσικός τύπος αναφέρθηκε με μεγάλα γράμματα στην άρνηση της χώρας μας να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό λόγω τουρκικών...