Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σοβαρή πρόκληση της Άγκυρας πρίν λίγο στο Αιγαίο - Ζεύγη τουρκικών μαχητικών πέταξαν ταυτόχρονα πάνω από Παναγιά και Ζουράφα


Σε μία σοβαρή πρόκληση προχώρησαν πρίν από λίγα λεπά οι Τούρκοι. Έστειλαν μαχητικά τους αεροσκάφη να πετάξουν ταυτόχρονα πάνω από την νήσο Παναγιά και την νήσο Ζουράφα. Πρόκειται για δύο νησιά τα οποία αμφισβητεί η Άγκυρα και δεν είναι σε τυχαία σημεία. Η νήσος Ζουράφα προσδιορίζει το βορειοανατολικό άκρο της ΑΟΖ της Ελλάδας, ενώ η Παναγιά εχει στοχοποιηθεί πολλές φορές ακόμη και με κατάληψη από ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 15:07 βόρεια της Χίου και πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από την νήσο Παναγιά ένα λεπτό αργότερα, στις 15:08, στα 8.800 πόδια. Εξήλθε από το FIR Αθηνών στις 15:09.

Την ίδια στιγμή ένα άλλο ζεύγος F-16 έμπαινε στο FIR Αθηνών με κατεύθυνση ακόμη πιο βόρεια. Μπήκε βόρεια της Λήμνου και στις 15:09 πέταξε πάνω από την Ζουράφα στα 1.500 πόδια. Εξήλθε από το FIR Αθηνών ένα λεπτό αργότερα.

Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα της Άγκυρας να αμφιβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σημεία "κρίσιμα". Προφανώς είναι η συνέχεια της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης που ζητάει ο Ρ.Τ. Ερντογάν.

https://www.youtube.com/embed/1_QqD4p7HNc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ