Αρχείο

Ίμια Νο 2 με μόνη σύμμαχο της χώρας τη Ρωσία: Η Τουρκία απαιτεί ελληνικά εδάφη -Τα σενάρια πολέμου - Ο Ερντογάν «μετακινεί» ολόκληρο το «τουρκικό πεντάγωνο» (βίντεο)


"Η Ελλάδα θα «πληρώσει» τις (εδαφικές) απώλειες της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή (Κουρδικό), η Τουρκία πλέον διεκδικεί και εδάφη από την Ελλάδα και μόνος σύμμαχος μας είναι η Ρωσία". Αυτά αναφέρει ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου επιβεβαιώνοντας δύο πολύ σημαντικά πράγματα για τα οποία σας έχει ενημερώσει το pentapostagma.gr:

Πρώτον το άρθρο μας EKTAKTO: Η Γερμανία δέχεται την ύπαρξη εδαφικών διαφορών Ελλάδας-Τουρκίας – Ζητούν παράδοση των νησιών Χίου, Λέσβου, Λήμνου στην Άγκυρα! καθώς η Γερμανία λειτούργησε ως "λαγός" της Άγκυρας και δεύτερον το άρθρο μας Μονόδρομος για τον Ρ.Τ.Ερντογάν η ελληνοτουρκική σύγκρουση: Το κουρδικό κράτος, η ΑΟΖ και οι χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας (εικόνες-βίντεο) .

Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

-Υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια τεχνητή ένταση (από πλευράς Τουρκίας) με σκοπό την αλλαγή του status quo στο Αιγαίο.

-Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι στο Αιγαίο. Μπορεί να επιδιώξουν θερμό επεισόδιο τύπου Ίμια, χειρότερης μορφής αυτή τη φορά, και να υπάρξει ένταση αεροπορικών δυνάμεων, να παραβιάσουν τα χωρικά μας ύδατα και να μπουν σε περιοχές δικές μας, χωρίς να μπορούμε να τους αποτρέψουμε ή αν τους αποτρέψουμε, θα πρέπει να γίνει θερμό επεισόδιο. Ένα τέτοιο ελληνοτουρκικό επεισόδιο που θα είναι υπέρ της Τουρκίας, θα μας υποχρεώσει να συρθούμε υπό την πίεση των εξελίξεων, σε διαπραγματεύσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

-Το ΝΑΤΟ δεν θα αναμειχθεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.

-Πρέπει να επιδιώξουμε συμμαχία με την Ρωσία. Η συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ισραήλ θα πρέπει να προχωρήσει και σε επίπεδο αμυντικής συμφωνίας.

-Περιοχή η οποία έχει στοχοποιηθεί από την Τουρκία είναι το Ανατολικό Αιγαίο(Χίος, Μυτιλήνη, Σάμος, όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ανατολικού Αιγαίου, από βραχονησίδες έως και μεγάλα κατοικήσιμα νησιά).»

Σε μια άλλη σημαντική εξέλιξη, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ), το υπουργείο άμυνας, το τουρκικό γενικό επιτελείο και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας μετακινούνται  άμεσα στην περιοχή Etimesgut της Άγκυρας. 

Η περιοχή  Etimesgut θα μετατραπεί σε  "περιοχή  ασφαλείας" παρόμοια με το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ και όλα τα θεσμικά όργανα ασφαλείας θα πραγματοποιούν πλέον  σύμφωνα με πληροφορίες τις δραστηριότητές τους σε μία άκρως προστατευόμενη περιοχή .

Η κατασκευή του νέου κτιρίου της  ΜΙΤ στην περιοχή είναι ήδη σε εξέλιξη και η μετακίνηση θα υλοποιηθεί  από την περιοχή Yenimahalle της Άγκυρας, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των εγκαταστάσεων .

Εκεί θα στεγάζεται το υπουργείο άμυνας , το τουρκικό γενικό επιτελείο και άλλες στρατιωτικές υπηρεσίες.

Τα σημερινά κτίρια του τουρκικού γενικού επιτελείου καθώς  και άλλες στρατιωτικές  εγκαταστάσεις  θα προστατεύονται από όλες τις πλευρές με τρομερά συστήματα ασφαλείας.

Δείτε ξανά και τα άρθρα μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πήρε πράσινο φως από την τουρκική αντιπολίτευση για έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων κατά της Ελλάδας: «Επί εποχής σου παραδόθηκαν 16 νησιά στην Ελλάδα – Πάρτα πίσω» και ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίσημα «πράσινο φως» για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδας- Τουρκία: «Διεκδικούμε 16 νησιά» επιβεβαίωση pentapostagma.gr

Απόσπασμα από την εκπομπή Live U – 3.10.2016 με την Πόπη Τσαπανίδου στο STAR ακολουθεί το βίντεο της εκπομπής.

https://www.youtube.com/embed/oedLiAWuj-Q

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ