Αρχείο

Έρχεται Αρμαγεδδώνας στη Μέση Ανατολή: Oι ΗΠΑ μετά το Ισραήλ εξοπλίζουν εσπευσμένα Κατάρ, Μπαχρέιν και Κουβέιτ με 120 μαχητικά! (βίντεο)

Οι ΗΠΑ ενισχύουν σημαντικά τους "δορυφόρους" που έχουν στην Μέση Ανατολή  με πάνω από 120 μαχητικά. Η απόφαση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί έρχεται μετά την παροχή στρατιωτικής βοήθειας ύψους 38 δισ.δολαρίων για το Ισραήλ πράγμα που σημαίνει ότι έρχεται Αρμαγεδδώνας στην περιοχή

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι έδωσε το «πράσινο» φως για την πώληση πάνω από 120 μαχητικών αεροσκαφών σε τρεις χώρες της Μέσης Ανατολής και πιο συγκεκριμένα σε Κατάρ, Μπαχρέιν και Κουβέιτ όπως ανακοίνωσε ο Γερουσιαστής Μπομπ Κρόκερ, πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων.
Το «πακέτο» περιλαμβάνει την πώληση 72 Boeing F-15E Strike Eagles για το Κατάρ(που θα προστεθούν στα υπό παραγγελία 24 μαχητικά Rafale), περισσότερα από 40 Boeing F/A-18 E/F Super Hornets για το Κουβέιτ ενώ το πακέτο για το Μπαχρέιν αφορά την προμήθεια Lockheed Martin F-16 κλείνοντας έτσι έναν κύκλο 2 χρόνων όταν και οι δύο πρώτες αραβικές χώρες είχαν αιτηθεί την προμήθεια των συγκεκριμένων μαχητικών
Η αρχική προμήθεια για F-15 για το Κατάρ θα αφορά 36 μαχητικά σε ένα συμβόλαιο ύψους 4 δισ. Δολαρίων τουλάχιστον με μια option για 36 επιπλέον μαχητικά.
Στην περίπτωση του Κουβέιτ η προμήθεια αφορά 28 Super Hornets με option για ακόμα 12 σε ένα πρόγραμμα ύψους 3δις.δολαρίων αν ασκηθούν όλες οι προαιρέσεις.

https://www.youtube.com/embed/eUK5-8XEK10

https://www.youtube.com/embed/8k9AjEsML_g

https://www.youtube.com/embed/pgaq6qS9vVI

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ