Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ - Άσχημες εξελίξεις: Σε ετοιμότητα τέθηκε το σύστημα αεράμυνας της Μόσχας - Αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και Pantsir S-1 "χτενίζουν" τον ουρανό (βίντεο)

Ρώσος ανώτατος αξιωματικός τόνιζε πριν λίγες ημέρες: "Βρισκόμαστε λίγο πριν την κρίση της Κούβας". Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο ισχύει καθώς μετά από ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ , ολόκληρο το σύστημα αεράμυνας της ρωσικής πρωτεύουσας τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό αργά το απόγευμα.

Κάτι τέτοιο σε αυτόν τον βαθμό είχε να γίνει από την εποχή της κρίσης στην Κούβα το 1962.

Αυτό που προβληματίζει το ΝΑΤΟ είναι η εγγύτητα της άσκησης στην ίδια την πρωτεύουσα της Ρωσίας και η ξαφνική διαταγή εκτέλεσης της.

Ραντάρ και  συστοιχίες πυραύλων «χτένιζαν» στην κυριολεξία  τον μοσχοβίτικο ουρανό για την επισήμανση του "εχθρού". Συστοιχίες πυραύλων  S-400 και Pantsir S-1 και εκατοντάδες προσωπικού ήταν στον ¨αέρα" .

1476652955

Με την χρήση πραγματικών πυρών καταστράφηκαν περισσότεροι από 30 συμβατικοί στόχοι στον  αέρα, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση πρωτευούσης .

Ως γνωστόν την ασφάλεια της Μόσχας έχουν αναλάβει δυνάμεις της αεράμυνας της 1ης Στρατιάς και των πυραυλικών δυνάμεων VKS.

Τονίζεται ότι κύριος σκοπός των άκρως αιφνιδιαστικών και πρωτόγνωρων ασκήσεων είναι η προστασία της Μόσχας και της κεντρική βιομηχανικής περιοχής της χώρας, όπου υπάρχουν τα πολεμικά εργοστάσια που παράγουν όλα τα σύγχρονα συστήματα, από  επιθέσεις από τον αέρα και το διάστημα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .

Άσκηση τόσο κοντά στην ρωσική πρωτεύουσα είχε να υλοποιηθεί πάρα πολλά χρόνια και το γεγονός αυτό από μόνο του καταδεικνύει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας βαδίζουν εδώ και κάποιο διάστημα τουλάχιστον σε «τεντωμένο σκοινί»  για να μην πούμε και χειρότερα.

https://www.youtube.com/embed/b73SdiHNm4w

https://www.youtube.com/embed/R6UsneIxoVo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ