Αρχείο

Επιστημονική μελέτη για την παρουσία του Ισλάμ στην Ευρώπη η οποία « σπάει κόκκαλα»

Η ανεξέλεγκτη  εξάπλωση του Ισλάμ στην Ευρώπη  θα μετατραπεί σε μια μεγάλη σύγκρουση των πολιτισμών-23 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στην ΕΕ !!

Πρόκειται για μία μελέτη που εκπονήθηκε  από τον Αμερικανό διπλωμάτη Timothy Savage. Ο  Savage προέβλεψε σωστά την τάση της μελλοντικής ανάπτυξης της Ευρώπης και της σύγκρουσης των πολιτισμών,  ακόμα και αν  αρκετοί άνθρωποι  δεν την πιστεύουν ακόμα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία της εισβολής της μουσουλμανικής θρησκείας σε  ορισμένες χώρες της ΕΕ , τα οποία έχουν δημοσιευθεί επίσημα, θεωρείται ότι είναι πολιτικά λανθασμένο και λίαν επικίνδυνο να μην γνωρίζουμε  τον ακριβή αριθμό των μουσουλμάνων μεταξύ των πολιτών της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Όπως έχει συμβεί και στην ιστορία με το  Ισλάμ, η θρησκεία-πολιτικό κίνημα μπορεί να επιφέρει πολλά δεινά  όπως και στο παρελθόν  στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, πολλά περισσότερα μάλιστα από στις Ηνωμένες Πολιτείες, ή την  Ρωσία.

images

Σήμερα μιλάμε για διπλή Ισλαμική εισβολή προς την Ευρώπη. Εσωτερικά, η Ευρώπη πρέπει να ενσωματώσει εκατομμύρια μουσουλμάνων που ζουν σε  γκέτο, αλλά ο αριθμός τους αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς , κάτι που  πολλοί Ευρωπαίοι θεωρούν ως απειλή για την εθνική τους  ταυτότητα και τις κοινωνικές αξίες της ευρωπαϊκής κοινωνίας.

Εξωτερικά, η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει μια βιώσιμη προσέγγιση σε περιοχές και χώρες  που κατοικούνται κυρίως από μουσουλμάνους και είναι εξαιρετικά ασταθείς, καταλαμβάνοντας μια τεράστια έκταση από την Καζαμπλάνκα έως τον  Καύκασο.

Στην προσπάθεια  λύσης αυτού του προβλήματος ήταν αφιερωμένη η προσφάτως εγκριθείσα στρατηγική για την ασφάλεια της ΕΕ με  τίτλο «Μια ασφαλής Ευρώπη σε έναν καλύτερο κόσμο» καθώς και η  πρωτοβουλία «Ευρύτερη Ευρώπη - Νέο γείτονες» από την ίδια την ένωση .

Αναγνωρίζοντας οι Ευρωπαίοι ότι η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ανάπτυξη της ΕΕ δεν μπορούν  πλέον να διαχωριστούν από τη στενή συνεργασία με τους πλησιέστερους γείτονές , η «πρωτοβουλία» προσπαθεί να ορίσει ένα νέο πλαίσιο για τη συνεργασία με τουλάχιστον 14 χώρες (Αλγερία,  Αίγυπτο,  Ιορδανία, Ισραήλ, Λίβανος, Λιβύη,. Μαρόκο, Παλαιστινιακή Αρχή, Συρία, Τυνησία, Μολδαβία,  Ουκρανία, Λευκορωσία και Ρωσία) μαζί με τα  385 εκατομμύρια των κατοίκους τους.

Το μουσουλμανικό στοιχείο όμως,  απειλεί το τοπίο της εγχώριας και ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής περισσότερο από τη δημογραφική ή γεωγραφική του διάσταση.

Στην Ευρώπη έχουμε  μια ποικιλία νέων φαινομένων, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της τρομοκρατίας, της  εμφάνισης  νέων αντι-ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων που κάνουν στροφή προς τα άκρα δεξιά, και όλα αυτά μαζί  «τρίζουν» τα θεμέλια της υποτιθέμενης  συνοχής της ΕΕ και του συνόλου της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής.

Το πρόβλημα είναι ότι το Ισλάμ διαθέτει μια  πολύ μεγάλη  δυναμική , και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην ΕΕ. Παρ 'όλα αυτά, η ιστορία των τελευταίων 1350 χρόνων της Ευρώπης και η  αλληλεπίδραση της με το Ισλάμ δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική.

Παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι σήμερα προσπαθούν να λάβουν κάποιες νέες πρωτοβουλίες, σε γενικές γραμμές προτιμούν την διατήρηση το σημερινού  status quo, αντί της προσαρμοστικότητας και τον ορισμό μιας νέας  σχέσης που απαιτείται από αυτήν την  κατάσταση. Η ίδια προσέγγιση χαρακτηρίζεται όμως και  από τους Ευρωπαίους μουσουλμάνους.

migrant-01

Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, οι τρέχουσες  αντίθετα κινούμενες δυναμικές  θα δημιουργήσουν μια Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει  όχι μόνο τις αυξανόμενες κοινωνικές αντιθέσεις, την ενίσχυση κ του εθνικισμού, αλλά κυρίως τρομερές  εμφύλιες συγκρούσεις, που τελικά θα οδηγήσουν στην εμφάνιση της νοοτροπίας του «Φρουρίου Ευρώπη» για να σωθεί η ήπειρος  .

Η κατάσταση δεν έχει ακόμη επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, αλλά είναι πολύ κοντά στο σημείο "μη επιστροφής", κάτι που  γενικά αναγνωρίζεται από όλους τους ειδικούς επί του θέματος.

Λίγες ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν συνεπή στοιχεία για τον ακριβή αριθμό και τη φύση της μουσουλμανικής παρουσίας εντός των εθνικών του συνόρων.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο), στην πραγματικότητα απαγορεύουν  οποιαδήποτε έρευνα   σχετικά με τη θρησκεία με την χρήση επίσημων ερωτηματολογίων  με τη μορφή με την οποία γίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης 13 χώρες δεν αναγνωρίζουν το Ισλάμ ως θρησκεία  παρά το γεγονός ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία στις  16 από τις  37 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Μουσουλμάνοι συχνά δεν ταιριάζουν με τα κριτήρια που θεσπίζονται από την κάθε χώρα, αλλά δεν το επιδιώκουν και οι ίδιοι.

Περίπου  23 εκατομμύρια μουσουλμάνων στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύουν  περίπου το 5% του πληθυσμού της.Τα στοιχεία βασίζονται σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 Ο μουσουλμανικός πληθυσμός κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες έχει υπερδιπλασιαστεί, και ο ρυθμός ανάπτυξης συνεχίζει να αυξάνεται.

Επί του παρόντος, πάνω από το 50% των μουσουλμάνων της Ευρώπης έχουν γεννηθεί εδώ. Το πιο σημαντικό όμως, είναι το διαρκώς αυξανόμενο επίπεδο γονιμότητας των Ευρωπαίων μουσουλμάνων το οποίο είναι περισσότερο από τρεις φορές υψηλότερο από των υπολοίπων κατοίκων της ΕΕ .

Ως αποτέλεσμα, οι μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη , θα  είναι  πολύ νεότερες από τον πληθυσμό της ηπείρου στο σύνολό του.

Το ένα τρίτο από τα πέντε εκατομμύρια των Γάλλων μουσουλμάνων είναι άτομα ηλικίας κάτω των 20 ετών (σε σύγκριση με το 21% των νέων της συνολικής μάζας του γαλλικού πληθυσμού).

Το ένα τρίτο από τα τέσσερα εκατομμύρια Γερμανών μουσουλμάνων είναι  άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών (σε σύγκριση με 18% για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας), και το ένα τρίτο των Βρετανών μουσουλμάνων είναι  κάτω των 15 ετών (20% της χώρας).

Σήμερα, η υιοθέτηση του Ισλάμ είναι ένας  παράγοντας που θα προκαλέσει παλιρροϊκά κύματα  ( τσουνάμι) ταραχών στην Ευρώπη.

Ενώ το φαινόμενο αυτό μπορεί να αρχίσει να αυξάνεται ραγδαία, εάν δημιουργηθεί το «προσοδοφόρο έδαφος» στις κοινότητες των μουσουλμάνων με μια μετριοπαθή πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων .

Οι  συντηρητικές εκτιμήσεις μέχρι το 2050, αναφέρουν ότι οι  μουσουλμάνοι θα αποτελούν το 20% του πληθυσμού της Ευρώπης.

Η σύγκρουση με τους Ευρωπαίους είναι πολύ  κοντά με ότι αυτή επιφέρει στην κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στην ΕΕ. Το είπε άλλωστε χθες και η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ , παρότι η ίδια άνοιξε τις πόρτες σε εκατομμύρια από αυτούς.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ